2013. augusztus 16., péntek

Kötelékek - Hazudj, ha tudsz (tizenkettedik rész - negyedik fejezet)




Hajnalban Damon korán kelt és úgy döntött, hogy felhívja Elijah-t, hogy ők jutottak-e már valamire. Elijah nem régóta ért vissza Elenával a bálról, így még ébren érte a hívás a szobájában.
- Damon, mondd – felelt Elijah kimérten a telefonba.
- Ahogy sejtetted, Elisabeth mellénk állt. Nálunk már hajnalodik, hamarosan mindenki elkészül és visszaindulunk Párizsba és gépre szállunk.
- Rendben. Akkor a küldetés sikeres volt, van esélyünk a testvéreim ellen – felelte Elijah, majd még halkabbra vette a hangját. – Sikerült elintézned, amit kértem?
- Igen, sikerült. Az üzenet átadva – felelte Damon a rejtett kérdésre, a rejtett választ. Mindketten tudták, hogy Isobel szerepe kulcsfontosságú és elengedhetetlen, hogy segítsen nekik és végrehajtsa a varázst, amivel megmenthetik a lányokat. Viszont titokban kellett ezt tartaniuk és remélték, hogy sikerrel járhatnak majd.
- Remek. Akkor hamarosan Mystic Falls-ban találkozunk- felelte Elijah, de Damon még közbevágott.
- A lányok hogy vannak? Használt a főzet? – kérdezte Damon feszülten.
- Még csak ma estére vették magukhoz. Az idefele úton váratlanul volt még egy kapcsolódás, amikor elaludtak – felelte Elijah kimérten, mire Damon feszülten sóhajtott.
- Értem, szóval a helyzet továbbra is aggasztó.
- Ahogy mondod – felelte Elijah, majd az órájára nézett. – Reggel 10 órakor indulunk a testvéreim gépével vissza Mystic Falls-ba.
- Rendben. Mi is igyekszünk majd – tette hozzá Damon, majd egyszerre letették a telefont.
Damont aggasztották Elijah szavai, és tudta, hogy sokkal több van ez mögött, és Elijah nem mondhatott most el mindent, ahogy ő sem beszélhetett bővebben. Nem tudhattak mások a tervükről, ezért óvatosnak kellett lenniük.
Szeretett volna mielőbb visszatérni és látni Elenát, ezért idegesen összepakolta a holmiját és levitte a kocsiba. Örült annak, hogy nem csak ő díjazta a korai kelést, és Pearl holmiját már az autóban találta. Vele a nappaliban futott össze, és hamarosan Bonnie is csatlakozott hozzájuk.
- Valaki a boszit is felkelthetné – felelte Damon, miután már egy ideje a nappaliban csevegtek a hazaútról.
- Már nem kell – felelte Elisabeth, amikor ő is csatlakozott hozzájuk. A csapat rá se ismert az Elsőre, mert mintha nem is ő lett volna az, akivel tegnap csevegtek. A haja rendezett volt, a ruhája elegáns, csinos és modern, a tekintete és a kisugárzása pedig tekintélyt parancsoló. – A boszorkány épp most hagyta el a szobáját. Csatlakozik hozzánk és indulhatunk – felelte Elisabeth, majd amint leért a lépcsőn, Isobel is megjelent a lépcső tetején és lesétált hozzájuk a nappaliba.
- Indulás – felelte Elisabeth, mire mindenki felpattant a helyéről és elhagyták a házat.
Most is Damon vezetett, de ezúttal Elisabeth foglalt mellette helyet. Néma csend uralkodott az autóban, és senki sem akarta megtörni azt. Párizsig az út csendes és nyugodt volt és legnagyobb örömükre, hamar el is érték úti céljukat.
*
Meredith egyre türelmetlenebb lett, hogy Liz sem jelentkezett. Úgy döntött, ismét a kémét veti be, hátha ő tud valamit mondani Liz-ről. Pár perc múlva, amikor jelentkezett a kémje és azt mondta, hogy Liz autóját a város szélén, egy erdő mellett látta a seriff nélkül, Meredtih őrjöngeni kezdett. Tudta jól, hogy a seriff is elbukott és nem jutott el Jennához. Akármire is készülnek a hasonmások, tudta, hogy lépéshátrányban van. Remélte, hogy nem fog Victor emiatt meghátrálni, és amint megérkezik James-szel és Isabellával, támadásba lendülnek. Elvégre három Elsővel és vele, mit tudna kezdeni Katerina és Elena, valamint a kis segítőik? Semmit. Most az egyszer ők fognak nyerni, ebben biztos volt. Victornak csak megfelelően kell tálalnia a helyzetet és támadhatnak, és akkor végre bosszút állhat azon a két nőn, akiket a világon mindennél jobban gyűlölt.
Pár órája volt csak addig, míg Victor tájékoztatása szerint megérkezik James-szel és Isabellával. Ideje már nem volt cselekedni, így minden azon állt vagy bukott, hogy meggyőzi-e az Elsőket, hogy könnyűszerrel végeznek majd a hasonmásokkal és segítőikkel.
Nem dühöngött már a seriff miatt, úgy gondolta, hogy nem nagy kár érte, és szerinte amúgy sem vették volna hasznát és semmilyen olyan információt nem tudott volna szállítani nekik, amire szükségük lett volna. Úgy döntött felfrissíti magát egy zuhannyal, amíg megérkeznek Victorék, és úgy tervezte vacsorával is szolgál nekik a tiszteletükre.
Ennek fényében gyorsan letusolt, majd a szálloda két személyzetét megigézte, és a szobájába kérette őket, mint főfogásokat.
Ahogy számított rá, Victor hamarosan megérkezett, ám egyedül sétált be Meredith szobájába.
- Victor, édesem, hát megjöttél – mondta mézes-mázosan Meredith, majd egy forró csókot lehelt Victor ajkára. – Egyedül jöttél? – kérdezte csalódottan, amikor elvált Victor ajkaitól.
- James és Isabella vadászni mentek, utána pedig lepihennek a szobájukban. Nem akarnak sokáig ebben a porfészekben lenni, úgyhogy holnap indulnunk kell Mystic Falls-ba. Te mit derítettél ki, amíg távol voltam? – kérdezte követelőzően Victor.
- A férfi, akit először a városba küldtem, nem járt sikerrel. Nem tudott közel férkőzni olyanhoz, aki bármit tudna a hasonmásokról vagy a Salvatore testvérekről – kezdte Meredith, majd nagy levegőt véve folytatta. – Ezután a seriffet küldtem el, de valószínűleg őt is elkapták, mert nem jelentkezett és a kocsiját a kémem a város melletti erdőnél találta meg. A Salvatore villa viszonylag üres volt a kémem szerint, de valakik mégiscsak a városban lehetnek, mert elfogták a seriffet.
- Szóval még erre se vagy képes – felelte megvetően Victor, majd levette a kabátját, a fogashoz lépett vele és ráakasztotta. – Egy aprócska feladatot kapsz és még ezt sem vagy képes teljesíteni!
- Nem az én hibám! – csattant fel mérgesen Meredith. – Én mindent megtettem, de szerencséjük volt. A férfi nem tudott információkat szerezni, a seriff pedig elbukott.
- Mert képtelen vagy ezt is jól csinálni! – csattant fel mérgesen Victor, majd pofon vágta Meredith-et. – Ha valami azt akarod, hogy jól menjen, csináld magad! Nekem is ezt kellett volna tennem, nem pedig rádbízni ezt.
- Mi szükség van bármilyen információra? – kérdezte dühösen Meredith, majd végigsimított a még mindig sajgó arcán. – Három Elsővel és egy 1000 éves vámpírral nem tudnak mit kezdeni, ennyi erős vámpír ellen tehetetlenek!
- Ti is hárman voltatok Klaus-szal és Elijah-val és most nézd meg hol vannak! – mondta mérgesen Victor. – Óvatosnak kell lennünk!
- Ha a boszorkányaink elvégeznek néhány védővarázslatot, akkor nem eshet bajunk – mondta Meredith, mire Victor kelletlenül sóhajtott.
- Legyen – mondta megadóan. – Reggelre idehívom őket, és meggyőzöm James-éket, hogy biztonságban leszünk és nem kell semmitől sem tartanunk. Egyikük sem volt soha meggondolatlan, ezért nehéz lesz őket meggyőzni. Az sem segít, hogy téged utálnak teljes szívükből, szóval nem a te kedvedért jöttek el ide, ezt jól jegyezd meg! – mondta Victor erélyesen, mire Meredith közelebb lépett hozzá és megsimogatta a férfi arcát.
- Tudom, és nagyon hálás vagyok ezért neked – búgta halkan Meredith, és érezte, hogy Victor megenyhűlt és ismét az ujja köré csavarta őt.
- Mennyire is vagy hálás? – kérdezte Victor elmosolyodva, mire is Meredith megeresztett egy apró mosolyt és lassan az ágy felé húzta Victort-
- Nagyon – felelte közben halkan a férfinak, majd a következő pillanatban az ágyra lökte Victort, és szenvedélyesen nekiesett.
*
Reggel Elena úgy érezte, hogy hiába nyugodtan alhatta végig az éjszakát, semmit sem ért. Most is fáradtnak és kimerültnek érezte magát, pedig tudta, hogy most nem kapcsolódtak álmukban Katherine-nel.
Komótosan készítette össze a dolgait, majd miután végzett, a csomagjával együtt lement a parkolóba és a táskáját betette a csomagtartóba. Már épp vissza akart indulni a hotelba, amikor Elijah is megjelent a csomagjával, és csak biccentett, amikor Elenához és az autóhoz ért. Ő is beletette a táskáját a kocsiba, és eközben Katherine is csatlakozott hozzájuk.
- Mind megvagyunk, induljunk – mondta Elijah határozottan, majd némán beszálltak az autóba. Katherine és Elena ismét hátul ültek, de most sem szóltak egymáshoz egy szót sem, még a fejükben sem.
Csendesen telt az út a reptérig, egészen addig, míg csatlakoztak Alec-hez és Maryann-hez a reptér magánhangárjában. Egy kis gép várta őket, és amint beszálltak mind, már ki is gurult a gép a kifutópálya felé.
- A boszorkányaitok? – kérdezte Elijah, amikor helyet foglaltak Alec-kel és Maryannel szemben a gépen. Elijah a gép hátulja felé intett a fejével, ahol két középkorú nő ült és csendben beszélgettek.
- Ismersz minket, nélkülük nem vagyunk hajlandóak útra kelni – mondta Maryann, majd egy halvány mosoly jelent meg az arcán.
- Még mindig a Johnson klánt használjátok? – kérdezte Elijah, majd Alec-ra emelte a tekintetét.
- Igen, ők testvérek. Mona és Lola. Az dédanyjukat és az unokatestvérét ismerted – felelte Alec, majd ő is a nőkre nézett. – Még az 1950-es években, amikor utoljára találkoztunk, ők voltak a főboszorkányaink.
- Főboszorkányok? – szólt közbe értetlenül Elena. Alec elmosolyodott, és mire válaszolhatott volna, Elijah felelt neki.
- Miután a boszorkányok közel 1000 éve az életünkre törtek, Alec és Maryann elhatározták, hogy mindig az uralmuk alatt, vagyis jobban mondva a szolgálatukban tartanak majd egy boszorkánycsaládot. Emberek lévén, nem akarták őket elszakítani a családjaiktól és tudták, hogy a hűségükért cserébe emberien kell hozzájuk állni, és persze kellőképpen megfizetni őket. A Johnson klán közel 300 éve áll a szolgálatukban.
- De miért teszik ezt? – kérdezte értetlenül Elena.
- A pénzért, mi másért? – szólt közbe unottan Katherine, mire Elena bólintott, hogy most már érti a helyzetet.
- Így van, Katerina jól mondja – felelte elismerően Alec, majd folytatta. – A család jólétéről gondoskodunk, az újabb generációk kitanítatását pedig 100%-ban támogattuk mindig. Engedtük, hogy házasságot kössenek, családot alapítsanak, és szolgálataikért cserébe védelmet, hatalmat és megbecsült helyet kap a család a társadalomban. Mindig csak egy-egy boszorkányra van szükségünk, de mindig vannak tartalékok. Betegség, halál, szülés, baleset, mindig van valami, ami miatt egy-egy boszorkány végleg, vagy időszakosan kiesik a munkájából. Illetve a rosszabbak, vagy akik nem lettek boszorkányok, ők sosem kerülnek sorra. Néhányan a felnőtté válásuk után teljesen kiválnak a klánból, de szükség esetén őket is támogatjuk, hogy a többiek hűsége töretlen legyen. Van amikor csak a változatosság kedvvért váltják egymást, minimum 10 évente. A klán hatalmas, és mindükről gondoskodunk, cserébe mindent megkapnak. Közel 150 fős a klán, és több mint felük aktív, vagy leendő aktív boszorkány lesz. Sosincs hiány az utánpótlásban. Nem életük végégig szolgálnak minket, mi mégis életük végéig teljes jómódban tartjuk őket.
- Sosem fordultak ellenetek? – kérdezte Elena halkan.
- Soha – válaszolt Maryann mosolyogva a kérdésére.
Elena döbbenten nézett a két Elsőre, mert soha nem gondolta, hogy ekkora hatalmat képesek magukénak mondani. Egy egész boszorkány klán, akik ha szükséges, a világot is elpusztítanák ennek a két vámpírnak a kérésére. Cserébe viszont bármit megkap mindenki, aki a családjuk tagja. Hirtelen megértette, hogy miért hajlandó a klán, már 300 éve segíteni őket. Ő is sok családtagját veszítette el, és ha egy ilyen cseppet sem megerőltető szolgálatért cserébe védelmet kapna az egész családja… Ő is gondolkodás nélkül rábólintana.
- Látom megértetted, hogy miért előnyös ez az együttműködés az ő számukra is – mondta Maryann mosolyogva, mire Elena csak bólintott.
Eközben érezték, hogy a gép gyorsulni kezdett és végül elemelkedtek a földről. Elena nagy levegőt vett és igyekezett kiűzni a fejéből a pánikot, ami úrrá lett rajta, amint felszálltak. Rájött, hogy a bábuk végleg mozgásba lendültek és már alig pár lépés választja el őket attól, hogy ő és Katherine mattot kapjon. Végleg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése