2013. augusztus 20., kedd

Kötelékek - Életre kelt rémálmok (tizenharmadik rész - első fejezet)




Elena fáradtan szállt ki az autóból, és még a friss Mystic Falls-i levegő sem térítette magához. Úgy tűnt, hogy Isobel és Bonnie főzete megakadályozták ugyan a kapcsolódásukat Katherine-nel álmukban, de ettől még ugyanolyan kimerültnek érezte magát, és úgy érezte, jelen pillanatban semmi sem utal arra, hogy vámpír lenne. Katherine jóval előtte járt, már el is tűnt a Salvatore villa ajtaján, így nem volt lehetősége őt is szemügyre venni. Végigaludta az autóutat a repülőtértől idáig, így csak arra emlékezhetett, hogy Katherine is mennyire nyúzott volt, amikor földet értek.
Kelletlenül ő is a ház felé indult, és most őrült, hogy Elijah nem szólt hozzá. Tudta, hogy Damonék is már hazatértek, de még vele, vagy az anyjával, esetleg Bonnie-val sem akart találkozni. Továbbra is úgy érezte magát, mint aki ezer éve nem aludt, pedig nem így volt. Mintha valami folyamatosan szívná ki belőle és Katherine-ből az életerőt, és semmivel sem tudják ezt visszapótolni. Elege volt már ebből az egész kötelékből közte és Katherine közt, és most hogy visszatértek Mystic Falls-ba, megnyugvással töltötte el, hogy ennek hamarosan vége lesz. A csapatunk összeállt, készen állnak Meredith támadására, és amint megölik őt, végbemehet a szertartás és ő és Katherine meghalnak.
Elena elmosolyodott és úgy érezte ez a sorsa és örömmel várja és megy elébe. Belefáradt az életbe. Még csak 17 éves volt, de annyi mindent élt meg az elmúlt egy évben, és annál is többet az elmúlt két hétben, hogy elege lett. Nem érezte már azt, hogy bármi is idekötné. Elkeserítette, hogy úgy érezte, nem érez már semmit Damon iránt, ugyanakkor Elijah-ba teljesen beleszeretett. Tudta, hogy ez lehetetlen, és gyűlölte, hogy egy ilyen kegyetlen játékot játszik vele és Katherine-nel az élet. Nem hitte, hogy van ebből kiút, így már nem is bánta annyira, hogy Katherine és ő egy másik alkut kötöttek Alec-kel. Úgy látszott, hogy a férfi valóban elfogadta az ajánlatukat. Egész úton olyan volt, mint aki valóban Elijah ajánlatához tartja magát és Elena bízott abban, hogy Alec valóban állja a szavát. Nem akarta egyik férfit sem veszélybe sodorni azzal, hogy fény derül az alkujukra Alec-kel. Akármit is érzett most, nem akarta, hogy Damon-nak bármi baja essen. Azt akarta, hogy a férfi boldog legyen majd… Egyszer… Nélküle… Miután elfogadta ő is és Elijah is a halálukat.
Elena annyira elgondolkozott, hogy alig vette észre, hogy már a Damonnal közös szobájukban van. Lassan elkezdett kipakolni, amikor is neszt hallott a háta mögött. Megfordult és ahogy sejtette, Damonnal találta magát szembe.
- Hát megjöttetek – mondta megkönnyebbülten Damon, majd mire Elena szólhatott volna, átölelte a férfi és lágyan megcsókolta őt. Elena érezte, hogy apró pillangók repdesnek a gyomrában, de amilyen gyorsan jött az érzés, olyan hamar tova is szállt. Pár másodperc múlva már üvölteni tudott volna, mert a szíve úgy érezte, hogy neki Elijah-ra van szüksége.
Elena döntött. Nem akarta hagyni, hogy ez az őrület tönkretegye az utolsó napjait, és elhatározta, hogy úgy éli végig azt a párat, ami még hátra van, ahogy szeretné akkor, ha nem lennének ilyen kusza érzései Elijah felé. Megpróbál boldog lenni, és Damon tudtára adni azt, hogy őt szereti. Talán nem is a férfinak, hanem magának akarta ezt bebizonyítani. Így hát átölelte ő is Damont és forrón visszacsókolta.
Pár perc elteltével Damon mosolyogva vált el az ajkaitól és lágyan végigsimított az arcán.
- Szörnyen nézel ki – mondta halkan és aggódva.
- Úgy is érzem magam – felelte Elena, majd mély levegőt vett és elsétált Damontól, hogy leüljön az ágyukra. Damon követte őt és leült mellé. Aggódva nézett a lányra, és nem tudta, miként is segíthetne neki.
- Nem használ a főzet? – kérdezte halkan Elenától.
- De igen, úgy tűnik – mondta Elena és közben nagyot sóhajtott. – Mióta isszuk, nem kapcsolódtunk Katherine-nel álmunkban, de olyan, mintha így is megtörténne a dolog, csak mi nem tudnánk róla.
Damon értetlenül felhúzta a szemöldökét, mire Elena folytatta.
- Úgy értem, hogy hulla fáradtnak érzem magam és Katherine-en is látom, hogy az. Tehát ugyanúgy ki vagyunk készülve, csak éppen a kapcsolódás elmarad.
- Szóval arra célzol, hogy kapcsolódás nincs, mégis az eredményét, a fáradtságot tisztán érzitek?
- Igen, erre céloztam – mondta Elena fáradtan. – Úgyhogy ha nem zavar, én most letusolok és megpróbálok végre egy kényelmes ágyban aludni, hátha az segít. A repülő és az autó nem éppen az alvásra lett kitalálva, még nekünk, vámpíroknak sem.
- Rendben, pihenj csak – mondta Damon, majd felkelt az ágyról és az ajtó felé indult. – Én addig is megismerkedek a másik két Vasemberrel és egyeztetünk velük, már ha van még mit.
- Menj csak, Elijah úgyis beavat mindenkit mindenbe – mondta Elena, majd mély levegőt véve elindult a fürdő felé, és úgy tervezte, hogy pár óráig ki sem teszi onnan a lábát, majd amint végzett beveszi a főzetet és alszik egy hatalmasat.
*
Damon az Elsők csapatával késő estig beszélgetett és tanácskozott, és utolsókként hagyta el ő is a társaságot. Isobel, Pearl és Bonnie hamar nyugovóra tértek és Elisabeth is az elején elbúcsúzott tőlük. Nem szűkölködött a villa a szobákban, de most mégis kicsit túl sokan lettek, így Isobel Bonnie-val osztotta meg a szobáját, Pearl pedig Caroline mellé került. Ezt a felállást Isobel szorgalmazta, mert ő csakis Bonnie-t volt hajlandó szobatársául fogadni és tekintve, hogy Caroline is már a csapat tagja volt, ő sem szándékozott egy tappottat sem távol maradni a villától. Ennek ahhoz is köze volt, hogy az édesanyja még a pince rabja volt. Miután megérkeztek, Elijah alaposan szemügyre vette Lizt, és úgy vélte, hogy nem igézés hatása alatt van, csupán valaki, valószínűleg Meredith, a vérével irányítja. Így Liz pár napig még a pince fogja lett. Ezután az átrendeződés után viszonylag nyugalom szállt a villára és igyekezett mindenki aludni térni. Stefan és Caroline kiszabadulása senkit sem lepett meg túlzottan, így nem is foglalkozott ezzel senki sem. Örült mindenki, hogy normálisnak tűntek mindketten, és ennyi elég is volt nekik.
*
Isobel örült annak, hogy végül Bonnie-val osztja meg a szobáját, mert úgy érezte segítségre van szüksége a varázslathoz, amit Damonnal és Elijah-val kell elvégeznie. Már lefekvéshez készülődtek, amikor Isobel leült az ágyára és Bonnie legnagyobb döbbenetére levédte a szobájukat mindenki előtt, így senki illetéktelen nem hallhatta őket kintről.
- Isobel mi… - kezdte Bonnie, amikor is Isobel csendre intette, majd felállt az ágyáról és egy üvegcsét nyomott Bonnie kezébe.
- Idd ezt meg. Kérlek – tette hozzá halkan, mire Bonnie kelletlenül kiitta az üveget és fájdalmasan a torkához kapott. – Sajnálom, de muszáj volt – mondta Isobel, majd intett Bonnie-nak, hogy üljenek le az ágyára.
- Isobel, miért kellett ez? – kérdezte Bonnie- értetlenül.
- Szükségem van a segítségedre, a tapasztalatodra és a régi boszorkány énedre egy varázslathoz – hadarta Isobel, majd mély levegőt vett és folytatta. - Viszont senki sem tudhat róla, ezért kellett a vasfű, hogy biztos legyek abban, hogy legalább megigézni nem tudnak majd.
- Megrémítesz Isobel – mondta Bonnie, majd határozottan folytatta. – Bármibe is keveredtél, segítek neked. Mire van szükséged?
- Először is ígérd meg, hogy semmilyen körülmények között nem árulod el senkinek azt, amit tervezünk. Mert ha igen, esküszöm teszek róla, hogy megbánd.
- Megígérem, hogy hallgatok és segítek neked – mondta Bonnie őszintén.
- Rendben. Szóval egy varázslatot kell végrehajtanom ahhoz, hogy megmentsem Elena és vele együtt Katherine életét.
- De hát velünk vannak az Elsők – mondta Bonnie értetlenül. – Ha összecsapunk Meredith-ékkel, minden rendben lesz majd, mert túlerőben vagyunk. Négy Első, hét vámpír, és Alec és Maryann boszorkányaival együtt hárman vagytok ti is. Nem hiszem, hogy Meredith-ék sereggel támadnak, szóval nyert ügyünk van – mondta Bonnie magabiztosan, de Isobel kétségekről árulkodó arca, hamar elbizonytalanította őt is.
- Nem Bonnie, nem lesz rendben semmi sem. A lányom meg fog halni, ha nem avatkozok közbe. Ha túl is élik a csatát, Elijah és Damon szerint felajánlották magukat Alec-nek, hogy az ő vérükkel törjék meg a vámpírok erejét megkötő átkot. Ehhez csupán annyit kell tenniük mint tudod, hogy ők maguk ölik meg Meredith-et.
- Gondolod, hogy megtennék ezt? De Elijah és Damon megakadályoznák, hogy ezt tegyék – mondta elhűlve Bonnie.
- Igen, meg szeretnék akadályozni, de tudják, hogy felesleges. A probléma az, hogy Elena és Katherine a kapcsolatuk révén halálra vannak ítélve. Alig egy évük van, bár szerintem még annyi sem, és teljesen felemészti őket a kötelék, a határok már most kezdenek elmosódni közöttük, ezt te is láttad. Vagyis ha Elenáék nem is egyeznének meg Alec-ékkel, akkor is meghalnának.
- Uramisten – mondta Bonnie hitetlenül.
- Ezért Damon és Elijah óvintézkedés gyanánt, még a Meredith-ékkel való összecsapás előtt szeretnének elvégezni egy varázslatot, ami a terveink szerint megmenti a lányok életét, és ha meg is halnak valamikor, visszatérhetnek a halálból.
- Ez nagyon kockázatos Isobel – felelte Bonnie aggódva.
- Damon és Elijah vállalták a kockázatot, ők kértek fel arra, hogy elvégezzem a szertartást. De úgy érzem néhány dologban szükségem van a tapasztalatodra. A könyvek, amiket Elijah adott, nagyon régen íródtak és nagyon könnyű félreérteni valamit. Tehát arra kérlek, hogy ebben segíts nekem, mert szerintem holnap el kell végeznem a varázslatot.
- Rendben – felelte Bonnie nagyot sóhajtva, majd bólintott. – Elenáért bármit. És persze Damonért – tette hozzá Bonnie, mire Isobel elmosolyodott, majd kivette az ágya mellett heverő bőröndjéből a könyveket és átadta Bonnie-nak.
- Ezek azok – mondta Isobel.
- Akkor vágjunk bele – mondta Bonnie határozottan, majd kinyitotta az első könyvet és mélyen belemerült.
Alig fél órája bújták a könyveket, amikor SMS-t kapott Isobel. Látta, hogy a címzettek között Elijah is szerepel és az üzenetet Damon írta.
>>Reggel 10 órakor találkozunk a Salvatore kriptában.<<
Pár másodpercen belül érkezett még egy SMS Elijah-tól.
>>Rendben. Óvatosak legyetek, senki nem foghat gyanút és nem akadályozhatják meg a szertartást.<<
Isobel mély levegőt vett, és ő is válaszolt a két férfinak.
>>Nem lesz baj. Bonnie-t beavattam, mert szükségem van a segítségére.<<
Alighogy elküldte az üzenetet, máris újabb érkezett Damontól.
>>Nem kellett volna, a vesztünket okozhatja.<<
Isobel ismét írni kezdett, majd hamarosan elküldte a választ a két férfinak.
>>Nem lesz baj, kezeskedem érte. Mellettünk áll. Reggel találkozunk. Jó éjt!<<
Isobel mély levegőt vett, majd gondterhelten sóhajtott.
- Ahogy sejtettem. Reggel tíz órakor találkozunk a kriptában. Már csak egy éjszakánk maradt felkészülni.
- Meglesz. Folytassuk – mondta Bonnie, majd ismét elmélyült az olvasásban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése