2013. október 1., kedd

Kötelékek - Újabb meglepetések (tizenhatodik rész - első fejezet)




Kathlena, Elijah és Damon pont akkor érkeztek meg a villához, amikor Bonnie leparkolt Isobellel az udvaron. Értetlenül szálltak ki az autóból, majd egyből az érkezők felé indultak.
- Azt hittem, hogy csak később csatlakoztok hozzánk – mondta Bonnie, majd Kathlena felé fordult és hirtelen azt sem tudta, hogy mit mondjon. – Ugye nem? – kérdezte döbbenten.
- De, de, exboszi, jól tippelsz – mondta mérgesen Damon. – A kötelék nem szűnt meg a halálukkal. Ó, és várj, a legjobbat még nem mondtam – kezdte Damon, majd felemelte a mutatóujját, és körbenézett, hogy mindenki őt figyeli-e. Majd halkabbra vette a hangját, közelebb hajolt Bonnie-hoz és úgy folytatta. – Nem tudnak szétválni!
- Hogy micsoda? – fakadt ki döbbenten Isobel. – De ez lehetetlen.
- Ha varázslatról van szó, megszokhattad volna már azt, hogy mindig van valami borzasztóan idegesítő következménye a boszik hókusz-pókuszának – mondta Damon dühösen, majd intett a többieknek, hogy folytassák a beszélgetést a villában.
Damon vezetésével léptek be a házba, pont abban a pillanatban, amikor Stefan félmeztelenül sétált le az emeletről, egy pohár itallal a kezében. Amint meglátta Damont, és az őt követő társaságot, akik közül a nagyrészüknek halottnak kellene lennie, teljesen ledöbbent és még a poharat is kiejtette a kezéből. Azonban mielőtt az földet ért volna, Damon elkapta és féloldalas mosolyával az öccsére nézett.
- Öregszel és egyre bénább vagy – mondta Stefannak, aki még mindig nem tudott megszólalni.
- Stefan, kérlek nekem is hozz egy italt, ha már… - szólalt meg Caroline az emeletről, és amikor megjelent maga köré csavarva egy lepedőben, mindenki döbbenten nézett rá. Caroline arca hasonló értetlenséget tükrözött, amikor meglátta a halottnak hitt élőket. – Hopsz – tette hozzá halkan és zavartan, majd egy pillanat alatt eltűnt az emeleten.
- Látom nem vesztegetted az időd öcskös – felelte Damon, majd visszaadta Stefannak a poharát.
- De te… Ti… - kezdte Stefan habogva, és megrázta a fejét, mintha csak azt hinné, hogy képzelődik.
- Hosszú történet Stef. A boszi elnézett valamit, helyrehozta, és most itt vagyunk. Már csak rá kell jönnünk, hogy miért él még mindig a kötelék – hadarta Damon, mintha csak egy egyszerű napját mesélte volna el az anyjának, majd végül intett, hogy mind menjenek be a könyvtárba.
Amint beléptek, Caroline is csatlakozott hozzájuk, és látszott rajta, hogy még mindig nagyon zavarban van. A kezében jó pár vértasak volt, és miután minden vámpírnak adott egyet, megállt Stefan mellett, és hitetlenül megrázta a fejét.
- Félre ne értsetek, nagyon örülök, hogy mind éltek, de mégis mi a franc történt? – kérdezte értetlenül.
- Hosszú történet, és most nem is ez számít. Isobel helyrehozta a dolgokat, itt vagyunk mind és itt a téma le is van zárva. Most más gondunk van – mondta Damon, majd Isobelre nézett, aki tanácstalanul megrázta a fejét.
- Más gond? Tudtommal Meredith halálával minden veszély elhárult, és az Elsők is mind elmentek – mondta Stefan, majd Elijah-ra nézett.
- Valóban, de Damon másfajta problémára célzott – kezdte Elijah, majd Kathlena-ra nézett. – Mint tudjátok mind, Damon és én azért vállaltuk Isobel varázslatát, mert Elena és Katherine halála borítékolható volt. Ha nem a Meredith-féle fenyegetés, vagy a testvéreimmel kötött alku, akkor a kötelékük ölte volna meg őket. Nos mint látjátok, nem úgy alakultak a dolgok, mint terveztük. A kötelék nem tört meg.
- Akkor mégis mit lehetne tenni még, hogy megtörjön? – kérdezte Bonnie elkeseredetten és Kathlena-ra nézett, aki nagyot sóhajtott, majd leült az egyik fotelba.
- Az is lehet, hogy mivel Elenával létrehoztam ezt a kapcsolatot, soha nem lehet igazán megszűntetni. Viszont nagyon aggaszt, hogy még csak szét se tudunk válni, mióta életre keltünk. Pedig amióta visszatértünk, folyton próbálkozunk – mondta Katherine nagyot sóhajtva.
- Nektek van valami ötletetek, hogy miként lehetne megszakítani a köteléket? – kérdezte Isobel aggóva.
- Nem anya – felelte fejcsóválva Elena.
- Isobel, te vagy az ügyeletes boszi, nézz utána Bonnie-val, hogy miért van ez – felelte Damon, mire a két nő bólintott, és szó nélkül magukra is hagyták a csapatot.
- Mi viszont lepihenünk, mert kimerített minket az állandó próbálkozás a szétválásra – sóhajtotta Kathlena.
- Rendben Katherine – felelte kórusban Damon és Elijah, és habár Elijah Katerina-nak szólította, mindenki döbbenten nézett rájuk.
- Mégis honnan tudjátok, hogy mikor melyikünk beszél? – kérdezte döbbenten Elena. – Igaz, hogy Katherine stílusa finomabb lett, de egyszer sem vétettétek el, hogy melyikünk irányít.
- Mint a kriptában már kifejtette Damon, valamiért tudjuk, vagy talán ösztönösen érezzük, hogy ki irányítja éppen a testeteket – felelte Elijah, mire Elena csak megcsóválta a fejüket, és magára hagyta mindüket.
Mikor Elena felért az emeletre megállt és határozatlanul körülnézett.
„- Most mégis kinek a szobájába kéne mennünk lepihenni? – kérdezte a fejében Katherine-t.
- Fogalmam sincs Elena – sóhajtotta Katherine. – De az biztos, hogy te nem akarsz Elijah mellett nyugovóra térni, én pedig Damon mellett nem akarok. Szóval keressünk egy üres szobát, mert ki tudja mikorra szűnik meg a kapcsolat.
- Rendben – mondta Elena, majd elindult jobbra és bement abba a szobába, ami korábban Elisabeth-é és Maryann-é volt. Elena leült az ágyra, majd ismét megszólalt. – Mi van, ha megint olyan álmok várnak ránk, mint a halálunk előtt? – kérdezte aggódva Katherine-t.
- Nem tudom Elena – mondta Katherine, majd fáradtan ásított. – De őszintén, tudsz ellene tenni bármit is? Nem, én viszont hulla fáradt vagyok. Aludjunk és bízzunk a legjobbakban.
- Megváltoztál Katherine – mondta Elena mosolyogva és közben ledőlt az ágyra.
- A halál megváltoztat mindenkit – felelte félvállról Katherine.
- Tudom jól, hogy már azelőtt megváltoztál – folytatta Elena, és nem akarta a témát lezárni. – Elijah halála megváltoztatott.
- Igen, de most már hagyjuk a témát, tényleg fáradt vagyok – mondta Katherine.
- Rendben, jó éjt Katherine – felelte Elena elmosolyodva.
- Jó éjt Elena – felelte kedvesen Katherine, és mindketten békés és nyugodt álomba merültek.”
*
Miután Isobel és Bonnie magára hagyták a többieket, azonnal az autóhoz indultak és útra keltek Isobel otthona felé. Minden varázskönyv jelenleg az ő otthonában volt, ezért el kellett menniük érte. Eközben Elijah elment letusolni, Caroline pedig úgy döntött, hogy hazamegy meglátogatni az édesanyját. Az elmúlt egy hónapban vagy vele, vagy Stefannal töltötte az idejét. Stefannal hamar összemelegdtek és jól érezték magukat együtt. Közben Caroline-t és Lizt kitanította sok mindenre Stefan. Miután Meredith meghalt, Lizt már nem irányíthatta a vére által, így végre új életet kezdhetett a lányával. Próbáltak mind túllépni a sok veszteségen, de most úgy tűnt minden felborult.
Egyedül Damon és Stefan maradtak a könyvtárban, és együtt elkezdtek iszogatni és beszélgetni.
- Szóval képes voltál Elenáért egy ilyen veszélyes varázslatot bevállalni? – kérdezte döbbenten Stefan, miközben Damon egy italt töltött nekik.
- A szerelem már csak ilyen – felelte Damon, majd elvigyorodott és átadta Stefannak a megtöltött poharát. – A szöszivel jól megvagytok, szóval tudod miről beszélek – felelte, majd kacsintott, és leült Stefannal szemben a fotelba. Stefan ugyanígy tett, majd sóhajtva folytatta.
- Caroline és én… - kezdte, de nem is tudta, hogy mit mondjon.
- Jól megvagytok és csak ez számít – mondta Damon, majd hátradőlt a fotelban.
- Igen, csak ez számít – mondta elgondolkodva Stefan, majd a bátyjára nézett. – Tudod Damon, örülök, hogy Isobel helyrehozta a dolgokat és újra itt vagy.
- Nocsak, mégiscsak hiányoztam? – kérdezte Damon elmosolyodva, és érezte, most jött el a pillanat az övön aluli ütés bevitelére. – Szóval őszinték voltak a könnyeid? Pedig úgy tűnt, hogy Caroline hamar megvigasztalt – mondta vigyorogva, majd folytatta. – Ahhoz képest, hogy mennyire utáltál, szépen megsirattál.
- Tudtam, hogy képes vagy a fejemhez vágni azt, hogy gyászoltam az egyetlen bátyámat – felelte dühösen Stefan, majd felpattant a fotelből, de mielőtt elhagyhatta volna a helyiséget, Damon elé állt és megakadályozta ebben.
- Tudod, ezt nem hagyhattam ki – folytatta Damon mosolyogva, de Stefan csak még dühösebb lett és mikor el akart volna menni a bátyja mellett, Damon megakadályozta. – Jól van, befejeztem – felelte Damon és a mosoly is eltűnt az arcáról. – A lényeg, hogy meg akartam köszönni, hogy Elena mellett álltál és próbáltál neki segíteni a halálom után.
- Bocsánatkérés elfogadva – felelte Stefan, majd megenyhült az arca és nagy levegőt véve folytatta. – Nézd Damon, elegem van abból, hogy már lassan 150 éve szívatjuk egymást.
- A számból vetted ki a szót, ideje felnőnünk – mondta Damon, majd újra elmosolyodott, és kinyújtotta a jobb kezét az öccse felé. – Klaus halott, Meredith halott, van új barátnőd, szóval elvileg minden adott egy új kapcsolat kiépítésére.
- Ahogy mondod Damon – felelte Stefan, majd elmosolyodott és kezet fogott Damonnal. Miután elengedték egymást és elindultak ki a könyvtárból, Stefan ismét megszólalt. – De azt ne hidd, hogy nem kapod még vissza azt, hogy halálod után kémkedtél utánam.
- Oh, ne aggódj, nem tettem sokáig – felelte Damon, majd nagyot sóhajtott. – Miután végignéztük Elenáék halálát, a további egy hónapot egy háborgó óceánparton töltöttem.
- Te végignézted, ahogy… - kezdte döbbenten Stefan, majd megtorpant és Damonra nézett.
- Hagyjuk, nem akarok rá emlékezni sem – felelte legyintve Damon. – Csak meg akarom törni ezt a hülye köteléket és végre boldog lenni Elenával, és más nem érdekel.
- Tényleg, milyen amúgy ez a túlvilág dolog? – kérdezte érdeklődve Stefan és közben elindultak fel a szobáik felé.
- Egy dolgot mondok öcsi: soha ne akarj meghalni, mert ami ott van, az borzasztó. Mindent látsz, de semmit sem tehetsz, senkihez sem szólhatsz, senkit sem érinthetsz. Az igazi purgatórium, abban biztos lehetsz.
- Ne aggódj, nem szándékozok – mondta Stefan, majd mikor Damon szobája elé értek, Damon felé fordult. – Bár szívesen végignézném, ahogy megsiratsz.
Damon csak a szemét forgatta, majd elmosolyodott és bement a szobájába. Pillanatok alatt lekapta magáról a ruháit, majd bevette magát a fürdőbe, mert ő is le akarta mosni magáról az elmúlt egy hónapban halottként élt életét.
*
Isobel és Bonnie hamar visszaértek Isobel otthonához.
- Hogy viseli a családod, hogy folyton lelépsz, ha szükségünk van rád? – kérdezte Bonnie, amikor leállította az autót a ház előtt.
- Egyre nehezebben, úgyhogy szeretném, ha minél előbb megoldást találnánk erre a problémára – mondta Isobel nagyot sóhajtva. – Nem tudni, hogy ezek után milyen gyorsan megy tovább a kötelék rombolása.
- Szerinted ugyanúgy a halálukhoz vezethet, még azok után is, hogy nemrég meghaltak? – kérdezte Bonnie aggódva.
- Fogalmam sincs – felelte elkomorulva Isobel. – De nem akarom megvárni, míg megbizonyosodunk erről. Nem veszítem el még egyszer Elenát – mondta határozottan, majd Bonnie felé fordult. – A gyerekek még iskolában vannak, Nate pedig dolgozik, úgyhogy sietek vissza. Ne haragudj, hogy nem hívlak be, de megígértem Nate-nek, hogy amíg lehet, a házunk vámpírmentes övezet lesz. A gyerekek miatt.
Bonnie csak bólintott, mire Isobel kiszállt az autóból, majd besietett a házba. Négy alkalommal tért vissza könyvekkel megpakolva az autóhoz, majd az utolsó forduló előtt egy levelet firkantott Nate-nek, amiben leírta, hogy Elena ugyan él, de újabb gondok adódtak, így még pár napig távol lesz.
Miután visszatért az autóhoz, elindultak vissza Mystic Falls-ba, és meg sem álltak odáig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése