2013. szeptember 24., kedd

Kötelékek - Kilátástalanul (tizenötödik rész - harmadik fejezet)




Mióta Isobel hazatért, naphosszat csak a dolgozószobájában volt és szinte ki se tette a lábát a helyiségből. A gyerekei két napig nyúzták őt, de végül ők is megunták a teljes letargiában lévő édesanyjuk piszkálását. Látták, hogy Isobel szomorú, de jobban megrémítette őket az, hogy az édesanyjuk teljesen megszállott lett, így hamar feladták.
Isobel körül a boszorkánykönyvek halmokban álltak és mind arra vártak, hogy ítéletet mondjon felettük: a hasznára válnak majd, vagy nem. A legtöbbet Bonnie-tól kapta, és mivel a lánynak már nem volt rájuk szüksége, úgy gondolta, hogy most már az ő családjuk tulajdona lesz. Emiatt sem bánt túl óvatosan velük. Kapkodott, és amint feleslegesnek talált egy könyvet, hanyagul a sarokba hajította.
Azóta nem hullajtott egy könnyet sem, mióta Bonnie hazahozta őt és este sírva elmesélt mindent Nate-nek. A férje türelmes és megértő volt vele, de ahogy teltek a napok és a hetek, egyre sűrűbbek lettek köztük a viták. Isobel teljesen elhanyagolta őt és a gyerekeket, nem főzött rájuk és a házimunkából sem vette ki a részét. A gyerekek is érezték a változást, és egy idő után már Nate sem tudta türtőztetni magát. Isobel mindig csak legyintve elhajtotta őt, Nate pedig reménytelenül tekintett a feleségére, és végül újra és újra egyedül tért nyugovóra a gyerekekkel.
*
Isobel szemei karikásak voltak már a sok ébrenléttől, és hiába korán reggel volt már, úgy nézett ki, mint aki hetek óta nem aludt. Nagyjából igaz is volt ez, mert már közel egy hónap telt el Elenáék halála óta, és éjszakánként alig aludt néhány órát a kanapén.
Álmosan lapozgatta a könyvet, ami épp a kezében volt, amikor hirtelen felegyenesedett a kanapén és tágra nyílt szemekkel olvasott tovább. Az arca szép lassan holtból élőre vált, és miközben egy óriási mosoly jelent meg az arcán, a szemei könnybe lábadtak.
Azonnal a telefonjáért nyúlt és tárcsázott.
- Bonnie! Itt Isobel. Megvan! – hadarta röviden és teljesen felvillanyozva.
- Isobel? Szia! Mi van meg? – kérdezte álmosan Bonnie a vonal másik végén.
- Tudom, hogy mit rontottam el Bonnie! – mondta Isobel teljesen magán kívül.
- Tessék? – kérdezte értetlenül Bonnie.
- Helyre fogom hozni Bonnie, de kérlek gyere el értem. Túl ideges és izgatott vagyok most ahhoz, hogy vezessek.
- Öhm, jól van. Elmegyek érted, bár nem értem miért – felelte értetlenül Bonnie és közben nagyot ásított a vonal másik végén.
- Visszahozom őket, nem érted? – mondta szinte kiabálva örömében Isobel. – Mindüket! Nem haltak meg Bonnie! Csak nem vettünk észre valamit.
- Hogy mi? – csattant fel döbbenten Bonnie.
- Jól hallottad, de ezt majd elmondom részletesen az autóban. Most siess! – felelte Isobel izgatottan, majd kinyomta a telefont.
Azonnal felpattant a kanapéról, kirontott a dolgozószobából, majd felviharzott az emeletre.
- Gyerekek ébresztő! – harsogta amikor benyitott a fia és a lánya szobájába. Ezután a Nate-tel közös hálójukba ment. – Sikerült Nate, megcsináltam! Megvan! – kiabálta örömittasan Isobel, majd gyorsan a férjéhez lépett és megcsókolta.
- Mi van meg? – kérdezte álmosan Nate, amikor Isobelre nézett.
- Anya, mi történt? – kérdezte Christopher a szemeit dörzsölve, amikor belépett a szobába.
- Hamarosan megismeritek a nővéretek – mondta Isobel mosolyogva, majd végigsimított a gyerekei arcán.
Julie ilyedten az apjára nézett, majd mintha Isobel jelen sem lenne, megkérdezte.
- Apa! Anya most megőrült, ugye? – kérdezte félszegen, majd egy apró könnycsepp jelent meg a szemében.
- Dehogy őrültem meg kicsim – felelte Isobel mosolyogva, majd pillanatok alatt felkapta Julie-t és egy hatalmas puszit nyomott az arcára. – Ne aggódjatok kicsim, anya jól van – felelte kedvesen, majd végigsimított a mellette álló fia arcán.
- De azt mondtad van egy nővérünk – felelte értetlenül Christopher. – De nekem nincs nővérem, csak a kishúgom, Julie – tette hozzá sírós hangon Christopher.
Isobel letette Julie-t a földre, majd letérdelt a gyerekei elé és úgy folytatta.
- Még nem volt alkalmam elmondani ezt nektek – kezdte Isobel félve, majd sóhajtott és folytatta. - Van egy nővérkétek, akivel a megszületése óta csak nemrég találkoztam. Nagyon szomorú voltam, amikor elvették őt tőlem, de most visszakaptam őt – felelte könnyes szemmel Isobel. – Most bajban van és el kell mennem, hogy segítsek neki. Ugye megértitek drágáim?
- Igen anya, mentsd meg a nővérkémet – felelte pityeregve Julie. – És hozd haza, hadd mutassam meg neki a babáimat. Biztosan szeretni fogja őket és játszani fog majd vele ő is. De én nem sajnálom tőle, mert a nővérkém.
Isobel könnyei kicsordultak, majd megölelte a gyerekeit.
- Igen, biztosan szeretni fogja őket és titeket is – felelte halkan Isobel.
Ekkor hirtelen dudaszó hallatszott a ház elől, mire Isobel még egy puszit nyomott a gyerekei arcára, majd felállt, megtörölte az arcát és Nate-hez lépett.
- Mennem kell, Bonnie megjött – felelte elmosolyodva és csillogó szemekkel. Leült Nate mellé az ágyra és bűnbánóan a férjére nézett. – Nem kérem, hogy érts meg, de muszáj voltam minden erőmet abba fektetni, hogy megmentsem őket. Sajnálom, hogy elhanyagoltalak titeket.
Nate kedvesen elmosolyodott, majd megsimogatta Isobel arcát és finoman megcsókolta.
- Ilyen egy igazi édesanya – felelte mosolyogva Nate. – Ezért szeretlek ennyire.
- Köszönöm – felelete könnyes szemmel Isobel, majd átölelte Nate-et. – Hamarosan visszajövök.
- Rendben, menj csak – felelte kedvesen Nate, mire Isobel elmosolyodott, majd felkelt az ágyról és a szobából kifelé menet egy puszit adott Christopher-nek és Julie-nak.
Mielőtt kiviharzott volna a házból, még gyorsan bement a dolgozószobájába, felkapta a táskáját és a kincset érő könyvet, majd kisietett Bonnie-hoz az autóba.
- Ez gyors volt – mondta elmosolyodva, amikor beszállt Bonnie mellé.
- 180 km/órás száguldással ne csodáld – felelte Bonnie feszülten, majd türelmetlenül Isobelre nézett. – Mit találtál?
- Csak egy apró, bosszantó, mondhatni apró betűs részt, amit igen gondosan elrejtettek mindenki elől, aki ezt a varázslatot el akarta végezni – mondta Isobel olyan hangsúllyal, mintha Bonnie-nak is tökéletesen tisztában kellet volna lennie ezzel.
- Tehát nem mi szúrtuk el a dolgokat? – kérdezte Bonnie döbbenten.
- Nem – felelte határozottan Isobel. – A boszorkány, aki létrehozta ezt a varázslatot, rájött, hogy mennyire veszélyes is, ezért nem akarta az útókor számára alkalmazható formában hátrahagyni. De túl hiú volt, és nem bírta megállni, hogy leírja máshová a varázslat befejezéséhez szükséges igézetet. A varázslat még nincs befejezve, ezért nem keltek életre Elenáék.
- Tessék? – fakadt ki Bonnie elhűlve. – Azt akarod mondani, hogy annyi történt, hogy nem fejezted be a varázslatot?
- Pontosan – felelete elmosolyodva Isobel, majd Bonnie-ra nézett és elnevette magát. – Ritka bosszantóak tudnak lenni ezek a boszorkányok, nemde?
- Ahogy mondod – felelte Bonnie elmosolyodva, majd a következő pillanatban türelmetlenül a gázra taposott, és már száguldottak is vissza Mystic Falls felé.
*
Amint leparkolt Isobel és Bonnie a Salvatore kriptánál, gyors tempóban igyekeztek a sírba bejutni, majd pillanatok múlva már a négy holttestnek otthont adó helyiségben voltak.
- Látod Bonnie, erről beszéltem – mondta Iosbel mosolyogva, amikor a sírokon fekvő négy testre nézett. – Közel egy hónapja, hogy meghaltak, de a testüknek semmi baja. Azt mondtam akkor neked, hogy olyan, mintha csak aludnának.
- Fogalmam sem volt arról, hogy igazad lehet - felelte Bonnie, majd döbbenten Elenához sétált és végigsimított az arcán. – A teste hideg, de látszólag semmi baja nincsen.
- Pontosan – mondta felvillanyozva Isobel. – Reggel a könyvben megtaláltam a magyarázatot erre az egészre.
- Tehát? Csak alszanak? – kérdezte értetlenül Bonnie.
- Nem. Valóban meghaltak mind, de ezzel a varázslattal négyük életerejét összekötöttem. Most csak annyit kell tennem, hogy visszahívom a testükbe az életerejüket adók lelkét, és akkor Damon és Elijah visszatérnek a túlvilágról.
- De mi lesz Elenával és Katherine-nel? – kérdezte döbbenten Bonnie.
- Az ő lelkük jelenleg csapdába esve kering valahol az élők és a holtak világa között, mert emberként haltak meg, de mégis ide van láncolva a lelkük. Damon és Elijah feladata lesz visszahozni őket az élők közé.
- Vissza? De hogy? – kérdezte értetlenül Bonnie.
- Mindjárt meglátod – felelte Isobel elmosolyodva, majd a következő pillanatban letette egy sírra a könyvet és mély levegőt véve kinyitotta. Fellapozta ott, ahol reggel a varázslat befejezésére bukkant, majd lassan, érthetően elkezdte felolvasni a latin szöveget újra és újra.
*
Damonnak fogalma sem volt arról, hogy mióta ül az óceánparton és bámulja a háborgó vizet. Már egyáltalán nem volt furcsa neki ez az új létforma. Soha nem volt éhes, nem volt semmilyen testi szükséglete, csak egyszerűen létezett. Elveszett álmokkal és vágyakkal a szívében, amiket soha nem válthat valóra. Nem akart magának társaságot, és egy természetfeletti holtat se tudott volna mondani, akivel most szívesen lenne. Egyszerűen csak egyedül akart lenni, magányosan, bármiféle társaság nélkül. Még az élőkkel sem akart foglalkozni. Nem érdekelte senki sem Mystic Falls-ban, így soha nem is akart többet visszatérni a városba. Csak a borús óceánparton akart lenni az idők végezetéig, és úgy érezte, valóban már egy örökkévalóság óta a parton ül a homokban.
Hirtelen viszont furcsa érzés kerítette hatalmába, és úgy tűnt, mintha valaki erővel össze akarná szorítani a mellkasát. Zihálva levegő után kapott, mintha egy holtnak szüksége lenne levegőre, de semmit sem segített rajta. Egyre rosszabbul érezte magát, és nem tudott ellene mit tenni. Úgy érezte, mintha valami elemi erővel préselné össze az egész testét, és közben a világ kezdett elhomályosulni előtte, majd végül minden teljesen elsötétedett.
*
Eközben Elijah is még mindig Bulgária néptelen tájait rótta és időről időre visszatért a romos kis kastélyhoz, ahol megismerte Katherine-t. Fogalma sem volt arról, hogy Damon is ugyanúgy egyedül és magányosan tengeti a napjait mint ő, egészen azóta, hogy különváltak Mystic Falls-ban azon a bizonyos napon. Teljesen céltalanul bolyongott az országban, és úgy érezte, míg létezik, ezt lesz csak képes csinálni. Nem érdekelte már semmi és senki. Nem akarta a még életben maradottak életét figyelemmel kísérni, nem érdekelték a testvérei, és Damonnal sem akart találkozni. Tudta, hogy dühös rá a férfi, és úgy érezte, hogy okkal. Ha másképp csinált volna bizonyos dolgokat, akkor nem ez történik, és talán máig életben lennének mind a négyen.
Az idő múlását ő sem érzékelte. Ha megkérdezték volna tőle, hogy mióta halott, biztosan azt felelte volna, hogy már több éve. Ő legalábbis ezt érezte…
Nagyot sóhajtva vette be magát az egyik erdőbe, de alig pár lépés után a mellkasához kapott, és hirtelen a földre rogyott. Hangosan zihált és próbált levegő után kapni, de akármennyire is próbálkozott, annál jobban fájt mindene. Úgy érezte, hogy a saját teste készül megölni őt, mert olyan volt, mintha egész lényét egyre erősebben préselnék össze. Egyre csak homályosult előtte a világ, míg végül minden elsötétült előtte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése