2013. augusztus 13., kedd

Kötelékek - Hazudj, ha tudsz (tizenkettedik rész - harmadik fejezet)




Elena pontban hét órakor bekopogott Katherine-hez, de válasz helyett hirtelen a testében termett Katherine.
„- Nincs kedvem ehhez az egészhez, úgyhogy te irányítasz. – mondta Katherine, majd részéről lezártnak tekintette a beszélgetést, és ezt duzzogva Elena tudtára adta.”
Elenát nyomasztotta, hogy az álmaik óra Katherine ismét nagyon bosszús és mérges volt rá, még ha nem is ő tehetett a történtekről. Elena igyekezett kiüríteni a fejét és nyugodt maradni. Megpróbált nem Elijah-ra gondolni, és igyekezett Damonra koncentrálni. Úgy akarta felfogni ezt az estét, mint egy kötelező eseményt, ami alól nincs kibúvó, és csak túl kell esnie rajta. Gyorsan túl akart lenni a formalitáson és mielőbb megszabadulni mindenkitől, hogy egyedül legyen. Tudta, hogy hálával tartozik Alec-éknek, ezért igyekezett teljesíteni ezt az apró elvárásukat.
Kathlena a lépcső felé sétált és látta, hogy Elijah már lent várja őket. Utálta, hogy megint az köszöntötte, ami az utóbbi időkben mindig, amikor Elijah-val találkozott: heves szívdobogás és közben zavarban érezte magát. Ami a legrosszabb volt, tudta, hogy mindezt Katherine is érzékeli, és Elijah is pontosan hallja a szíve ütemes dobogását. Bízott abban, hogy mindezt Katherine-nek tulajdonítja majd a férfi.
Óvatosan lesétált a lépcsőn és Elijah elismerő pillantást vetett rá, amitől még jobban zavarba jött.
- Hölgyeim, elbűvölőek ma este – mondta Elijah, majd a kezét nyújtotta Kathlená-nak.
- Köszönöm – felelte Elena, majd belekarolt Elijahba. A szívét édes forróság járta át, és közben hallotta a fejébe Katherine dühös fújtatását.
„- Sajnálom – mondta Elena bűnbánóan, majd kicsordultak a könnyei.
- Fejezd be és ne bőgj! – mondta szigorúan Katherine. – Ne hozz szégyent rám és viselkedj. Ha pedig ennyire kell neked Elijah, akkor vidd!
- Tudod jól, hogy semmit sem jelent nekem, én ezt nem akarom Katherine! – felelte Elena kétségbeesetten, és közben beszálltak az autóba.
- Kár ezen siránkoznod. Tedd ma a dolgod, engem pedig hagyj békén – mondta Katherine, majd igyekezett minél jobban hátrébb húzódni kettejükben és tudomást sem akart venni a körülöttük történő dolgokról”.
Mikor megérkeztek a kúriához, Elijah ajtót nyitott nekik és ők karon fogva a férfit besétáltak a hatalmas épületbe.
Valóban kitettek magukért Elijah testvérei, gyorsan megszervezték ezt a hatalmas bált. A korábban üres hall, most tele volt szebbnél szebb ruhákban táncoló nőkkel és férfiakkal, és ínycsiklandózó ételek és italok voltak a tálcákon, amiket a pincérek felszolgáltak a táncolók között.
Elijah hamar kiszúrta a tömegben a testvéreit, majd Kathlenát feléjük vezette.
- Elijah, látom álltad a szavad – mondta elismerően Maryann. – De nem úgy volt, hogy mindketten eljönnek? – kérdezte csodálkozva Maryann.
- Itt vagyunk mindketten – felelte Elena, majd pukedlizett. Fogalma sem volt arról, hogy miért csinálta ezt, de így tartotta helyesnek. – A nevem Kathlena. Így egyszerűbb.
- Örvendek kedvesem – csókolt kezet nekik Alec. – Remélem Katherine nem haragszol már ránk, amiért 500 éve támogattuk a bátyánkat a te feláldozásodban.
- Most én, Elena irányítok, de ha gondoljátok Katherine-nel is beszélhettek – mondta Elena, mire Maryann bólintott majd átvezette őket a tömegen, egyenesen egy üres szobába, ahol nyugodtan beszélgethetnek. Amint beértek a szobába, Elena és Katherine megszakították a kapcsolatot, és immár ketten néztek farkasszemet a három Elsővel.
- Bámulatos – felelte Alec, majd elismerően bólintott. – Az erőtök pedig közel azonos, igaz?
- Igen – felelte Elena. – Olyan mintha én is 500 éves lennék, olyan erős vagyok, mint Katherine.
- Ami pedig a bocsánatkérést illeti, elfogadva – felelte Katherine, majd szó nélkül faképnél hagyta a társaságot. Mindenki döbbenten nézett utána, majd pár pillanat múlva Elena eltűnt és kapcsolódott Katherine-hez.
- Ne haragudjatok rá, mostanában kicsit megviseli őket, hogy lépten-nyomon össze vannak nőve – szabadkozott Elijah.
- Katerina temperamentumát tekintve ezt nem csodálom – felelte Maryann. – De Elena roppant kedvesnek és jószívűnek tűnik.
- Valóban, jól látod, Elena ilyen. Majdnem Katerina tökéletes ellentéte, bár az utóbbi időkben Katerina változott, és ez csak a javára vált.
- Ha te mondod öcsém – mondta legyintve Alec. – Én akkor sem értem, hogy miért vagy oda érte ennyire.
- Parancsolsz? – kérdezte zavartan Elijah.
- Ne tagadd előttünk Elijah, ismerünk jól. A vak is láthatja, hogy még mindig szereted Katerinát – mondta Maryann, majd mosolyogva hátat fordított a testvéreinek és kiment a szobából.
- Ha Meredith-tel végeztünk, talán végre újra a tiéd lesz – mondta Alec, majd átölelte az öccse vállát és ők is elhagyták a szobát.
*
„-Katherine, hová mész? – kérdezte Elena, miután csatlakozott Katherine-hez a bálterem közepén.
- Mondtam, nincs kedvem ehhez az egészhez, szóval te csak táncikálj itt, én leléptem – mondta mogorván Katherine, majd Elena legnagyobb döbbenetére kivált a testükből és magára hagyta Elenát a táncparkett közepén.”
Elena döbbenten nézett maga elé, amikor hirtelen egy ismerős kéz megfogta a derekát, maga felé fordította őt, és táncolni kezdett vele.
- Mi volt ez az egész Kathlena? – kérdezte Elijah olyan halkan, hogy csak Elena hallhatta meg a kérdést.
- Elena vagyok, Katherine itthagyott. Elment.
- Tessék? – kérdezte döbbenten Elijah. – Mi történt?
Elena zavartan követte Elijah-t a táncban, végül válaszolt.
- Az utóbbi időkben voltak köztünk súrlódások és ezeken nehezen tesszük túl magunkat. Főleg ő – mondta Elena és remélte, hogy Elijah elfogadja ezt a kitérő választ és tiszteletben tartva a magánéletüket, nem firtatja tovább a dolgot. Elenának esze ágában sem volt elmondani neki, hogy az utóbbi időszakban azért fújnak egymásra Katherine-nel, mert ő úgy érzi beleszeretett Elijah-ba. Most igyekezett nem nézni a férfire, és ezeket a furcsa érzéseket próbálta mélyen eltemetni magában. Nem akart rájuk gondolni, és nem akarta, hogy ismét zavarban legyen a férfi túlzott közelsége miatt.
- Értem – mondta Elijah megértően és közben megpördítette Elenát, ahogy azt a zene kívánta. – Ha bármiben segíthetek nektek, kérlek szólj. Katerina nem bízik bennem, de te tudom, hogy tisztában vagy azzal, hogy a ti oldalatokon állok. Régóta élek már a Földön, talán tudok nektek segíteni – mondta Elijah és közben észrevette, hogy Elena zavartan nyelt egyet.
- Tudom Elijah és köszönöm. De ebben biztos vagyok, hogy nem tudsz segíteni. Ezt nekünk kell megoldanunk – mondta Elena, mire is Elijah elfogadva Elena visszautasítását bólintott, és tovább táncoltak.
- Most mi lesz? – kérdezte Elena, amikor a zene a végéhez közeledett. Úgy érezte, egy gombóc nőtt a torkába, és roppantul zavarta Elijah közelsége. Próbálta más felé terelni a gondolatait, és a témát is. – Katherine elment és ezt a testvéreid nem nézik majd jó szemmel.
- A testvéreim a tiszteletünkre rendezték ezt a bált, ezért illik, hogy maradjunk még egy keveset.
- De ha megtudják, hogy Katherine nincs itt… - mondta Elena, és közben úgy érezte, hogy a legrosszabb rémálma válik valóra. Itt táncol Elijah-val, akibe úgy érzi legbelül, hogy szerelmes és vágyik rá, közben pedig Katherine eltűnése is aggasztotta.
- Nem fogják leharapni a fejünket, ne aggódj. Tudják, hogy Katerina milyen makacs, nem fognak ezen meglepődni. De most inkább táncoljunk és mutassuk azt feléjük, hogy jól érzitek magatokat. Ha nem muszáj, nem kell feltétlen tudniuk, hogy egyedül vagy.
- Rendben – felelte Elena, majd hagyta, hogy Elijah tovább táncoljon vele a következő szám alatt is, és próbálta minden erejét összeszedni, hogy lenyugodjon és ne érezze azt, hogy Elijah karjaiban a teste minden apró szeglete lángol.
*
- Kedves öcsém, megengeded, hogy felkérjem a partnered? – kérdezte Alec, amikor a zene véget ért. Elena felsóhajtott magában és akármennyire is tartott Alec-tól, most őrült, hogy megszabadulhat Elijah-tól. Zavarta, hogy pont most nincs itt Katherine, mert tudta, hogy valahogy el kell intézniük, hogy beszélhessenek Alec-kel vagy Maryannal a saját alkujukról. Úgy gondolta, hogy ez a bál tökéletes erre, de attól tartott, Katherine nélkül nem tudja ezt végigcsinálni. Egyedül a kettejük nevében pedig nem köthet alkut az életükről. Attól tartott, Alec így nem fogadná el az ajánlatát.
Lehunyta egy pillanatra a szemét, majd elhatározta, hogy egyedül viszi végig a tervet. Tudja, hogy Katherine is ezt akarja, és ha lehetősége lesz rá, beszélnie kell Alec-kel.
Eközben Elijah kedvesen bólintott Alec kérésére, majd átadta Elena kezét a bátyjának – Maryann türelmetlen, hogy még nem kérted fel – tette hozzá Alec, és elkezdett táncolni Elenával.
- Akkor pótolom ezt a mulasztásomat – mondta Elijah, majd magára hagyta a párost.
- Most kihez van szerencsém? – kérdezte Alec Elenát, amikor Elijah már messze járt tőlük.
- Elena vagyok, még mindig – felelte Elena zavartan.
- És hogy működik ez ilyenkor? Katherine ott van benned, csak éppen nem szólalhat meg? – kérdezte Alec kíváncsian.
- De igen, ha átadjuk egymásnak az irányítást, a másik is vezethet. De mivel ő az idősebb, akár erőszakkal is magához veheti. Mindketten rájöttünk, hogy ez egyikünk számára sem kifizetődő, ezért mindig megbeszéljük, hogy ki irányít. Bármikor átadhatjuk ezt a másiknak.
- Értem – felelte Alec megértően. – Most például beszélhetnék Kateriná-val?
- Most is hall téged, csak a szavakat én formálom meg – hazudta Elena és remélte, hogy Alec annyiban hagyja az egészet.
- De ha tudtok cserélni, megköszönném.
Elena kelletlenül bólintott, majd igyekezett minden színészi tudását latba vetni és Katherine-t meggyőzően alakítani. Nem gondolta, hogy erre szüksége lesz ma, de úgy vélte, ezt kell tennie, hogy végül tudjon négyszemközt Alec-kel tárgyalni.
- Miért akarsz velem beszélni Alec? – kérdezte Elena flegmán és igyekezett Katherine hanghordozását utánozni.
- Reméltem, hogy beszélhetünk magunkban, de úgy látom most be kell érnem ezzel – felelte Alec mosolyogva, amire Elena továbbra is érzéketlen maradt, ahogy Katherine is tenné szerinte egy ilyen helyzetben.
- Térj a lényegre, nem vagyok híve a bájcsevejnek – mondta Elena és türelmetlenül nézett Alec-re.
- Remélem tudod, hogy mit kockáztad érted Elijah és ezúttal nem fogod cserben hagyni – mondta szigorúan Alec, mire Elena a szemét forgatta.
- Senki sem kérte, hogy szeressen belém – mondta ingerülten Elena. – Ti meg akartatok ölni, nekem pedig menekülnöm kellett, nem számított mibe kerül ez.
- Hiába mondtam mindig is Elijahnak, hogy ez önző nőszemély vagy és az is maradsz, sosem hallgatott rám – mondta Alec fejcsóválva.
- Ha nem akartatok volna mind megölni, talán más lennék – felelte Elena kimérten, majd hagyta, hogy Alec megforgassa őt. Eközben sikerült elkapnia Elijah tekintetét a parkett másik végéből. Látta, hogy aggódik érte a férfi, mert ő pontosan tudta jól, hogy mi történik. Talán halotta is az Alec-kel folytatott beszélgetését. Elena ekkor jött rá arra, hogy ha beszélni akar Alec-kel, Elijah nélkül, akkor valahogy ki kell őt csalnia az épületből.
- Való igaz, ez a mi hibánk is Katerina – helyeselt Alec Elena válaszára, majd szorosan magához vonta Elenát. – De jól jegyezd meg, amit most mondok. Csakis Elijah kérésére segítünk nektek és ha engem vagy őt átveritek, biztos lehetsz abban, hogy meghalsz. Én nem játszok macska-egér harcot, mint Klaus és Meredith. Én csak egyszerűen elkaplak és megöllek. Csak Elijah miatt segítek nektek – sziszegte halkan Elena fülébe, amit most csakis ő hallhatott a teremben.
Elena nagy levegőt vett, majd a következő pördülés után ő hajolt Alec füléhez.
- Nem foglak átverni, de van számodra egy kedvezőbb ajánlatom – mondta Elena, mire is Alec szemöldöke felszaladt.
- Valóban? – kérdezte Alec, mire Elena a kijárat felé biccentett.
- Megszomjaztam és friss levegőre van szükségünk – mondta Elena Katherine eleganciájával, majd elindult a kijárat felé és hallotta, hogy Alec követi őt.
Amint kiértek a hatalmas kertbe Alec a kezébe adott egy pohár vért, amit Elena készségesen kiivott. Nem tudta, hogy mikor vette magához a férfi, de nem is érdekelte, és igyekezett nem meglepődni ezen.
- Szóval mégis át akarod verni ismét az öcsémet – mondta szigorúan Alec.
- Nem – felelte elmosolyodva Elena és igyekezett továbbra is jól játszani Katherine-t. – Te fogod átverni Elijah-t, nem én.
Alec döbbenten nézett rá, mire Elena folytatta.
- Elijah, és Elena barátja, Damon, nem akarnák ezt, mi viszont Elenával úgy döntöttünk, hogy egyszer és mindenkorra véget vetünk ennek az átoknak. Egyikünk sem akarja a meg sem született rokonunkat feláldozni, ezért úgy döntöttünk, hogy magunkat ajánljuk fel azért, hogy megtörjön az átok. Mivel dönteni nem tudunk, ketten vállaljuk ezt. Dupla áldozat, dupla esély az átok megtörésére. Talán nem is lehetne más választásunk, mivel mára szinte teljesen eggyé váltunk.
- Tessék? – kérdezte értetlenül Alec. – Vámpírok vagytok, ez nem lehetséges.
- De igen – mondta Elena határozottan. – Meredith a saját vérvonalát megátkozva és halálra ítélve hívott minket, hasonmásokat életre. Ezért kaphattuk meg ezt a kivételes erőt és kapcsolatot, hogy megvédhessük magunkat. Ehhez hozzá tartozik az is, hogy ha mi magunk öljük meg Meredith-et, akkor a Petrova őseink ajándékaként, ismét emberek lehetünk.
- Ez lehetetlen – felelte elhűlve Alec.
- Nem az. És íme, ez az alku, amit én ajánlok neked. Segítsetek nekünk megállítani a testvéreiteket és hagyjátok, hogy mi öljük meg Meredith-et. Cserébe pedig megtörhetitek velünk az átkot. Nem 500 év múlva, hanem most.
- Elijah ebbe nem menne bele – mondta Alec szigorúan. – Pontosan ezért fordult Klaus és Meredith ellen 500 éve, hogy téged mentsen.
- De én nem akarom, hogy megmentsen! – felelte dühösen Elena. – Ez a mi döntésünk, és mi most akarjuk lezárni ezt az ügyet, nem hagyjuk a következő hasonmásra! Ezért kérünk arra, hogy erről senkinek se szólj. Tégy úgy, mintha Elijah alkujához kötnéd magad. Azután, hogy Mer-rel végeztünk és lecsillapodtak a kedélyek, felkeresünk titeket és elvégezhetitek a szertartást.
Alec döbbenten nézett Elenára, majd végül bólintott és a kezét nyújtotta.
- Senkinek ne szólj erről, Elijah nem tudhatja meg, mert ő és Damon is megakadályozná ezt! – mondta szigorúan Elena.
- Az egy percig sem kérdés, hogy szereted te is Elijah-t, csak azt nem értem, hogy miért nem vagy vele, és miért akarsz meghalni – mondta Alec értetlenül, mire is Elena szíve összeszorult.
- Befejeztem a menekülést és ez az én döntésem. Nincs semmi köztünk és soha nem is lesz! –mondta Elena dühösen, majd azonnal szelídre változott az arca, amikor meglátta Elijah-t kilépni a házból és feléjük tartani. – Ahogy megbeszéltük – súgta halkan Elena Alecnek, mire a férfi bólintott, Elena pedig mosolyogva fordult az érkező Elijah felé.
- Hát itt vagytok – mondta Elijah és Elenára mosolygott. – Minden rendben?
- Csak levegőztünk – felelte Elena flegmán és Elijah rögtön tudta, hogy Elena még mindig Katherine-t játssza.
- Értem. Ha gondoljátok nyugovóra térhetnénk. Alec, szeretném, ha holnap mielőbb indulhatnánk, mert nem tudhatjuk, hogy Meredith mikor érkezik Mystic Falls-ba a testvéreinkkel.
- Rendben öcsém, megoldom. Reggel 10 órára elintézem a gépünket és a reptéren várunk majd titeket Maryann-nel –mondta Alec, majd megfogta Elena kezét, és kezet csókolt neki. – Hölgyeim, öröm volt megismerni Önöket. Kellemes estét, és a holnapi mielőbbi viszontlátásra.
- Köszönöm, Alec – felelte Elena, mire Alec elmosolyodott, és Elena tudta, hogy sikerrel járt és Alec is észrevette, hogy most már Elenaként beszél vele.
- Viszlát Elena kedves – felelte Alec, majd magára hagyta Elenát és Elijah-t.
- Indulhatunk? – kérdezte Elijah, majd a kezét nyújtotta Elenának.
- Persze – mondta Elena és belekarolt Elijah-ba. Ismét köszöntötte a testét eluraló forróságot, de igyekezett a bőrét simogató hűs szellőre koncentrálni, hogy lehűtse a testét és az elméjét. Lassan az autójukhoz sétáltak és némán szálltak be és indultak útnak. Már az úton voltak, amikor Elijah ismét megszólalt.
- Mi volt ez az egész, és mit akart Alec?
- Katherine-nel akart beszélni a régi sérelmeikről és jobbnak láttam, ha Katherine-nek adom ki magam. Vagyis jobban mondva eljátszottam, hogy ő irányít.
- Ha lebuktál volna… - rázta a fejét Elijah. – Alec könnyen megsértődik és kihátrálhatott volna az üzletből. Nem kellett volna ezt tenned.
- Nagylány vagyok már, és tudok magamra vigyázni! – csattant fel Elena, de maga sem tudta, hogy miért lett ilyen mérges. Nagyon feldühítette, hogy Elijah nem hitte, hogy képes magára vigyázni és át tudja verni Alec-et.
- Úgy gondoltam, hogy ha engem nem tudtál átverni, akkor Alec-et sem tudod majd – mondta Elijah halkan, mire Elena úgy érezte, hogy minden vér kifut az arcából, már ha ez vámpírként lehetséges lenne. Akaratlanul is lejátszódtak benne a Silent Hope-ban történtek, mert tudta jól, hogy Elijah arra az esetre gondolt.
- Téged azért nem tudtalak átverni, mert ismered Katherine-t, mint a tenyered és a mai napig szereted őt – vágta hozzá csípősen Elena, mire Elijah nagyot sóhajtott és kelletlenül válaszolt.
- Jobb lenne, ha nem foglalkoznál olyan dolgokkal, amik nem rád tartoznak – felelte kimérten Elijah, amivel csak azt érte el, hogy Elena még dühösebb lett.
- Ne foglalkozzak vele? – csattant fel Elena magából kikelve. – Ezt te se mondod komolyan Elijah! Hogy tudnék nem foglalkozni vele, amikor lépten-nyomon a kettőtök kapcsolatát látom a fejemben, amikor minden köztetek történt dolgot úgy látok, mintha csak a televízión kapcsolgatnám a csatornákat és…
- Elena elég! – szólt határozottan Elijah és közben látta Elena, hogy Elijah izmai megfeszültek a kormányon. – Értem mire célzol és sajnálom – tette hozzá nyugodtabban Elijah, mire Elena mérgesen fújt egyet. – Nem vonom kétségbe a képességeidet, csupán azt akartam a tudtodra adni, hogy aggódtam, mert a ma esti kis játékod rosszul is elsülhetett volna.
- De nem így lett – felelte Elena még mindig sértetten.
- Rendben, igazad van, nem így lett, csak higgadj le, kérlek – mondta Elijah nyugodtan. – Nem történt baj, úgyhogy felejtsük el ezt az egészet – tette hozzá, majd nagyot sóhajtott és próbált kellemesebb hangnemre váltani. – Azért remélem, hogy jól érezted magad, még ha ilyen nehéz estéd is volt.
- Igen, kellemes este volt – felelte Elena, majd eltökélten kezdte figyelni a mellettük elsuhanó tájat és nem akart többet Elijah-val egy szót sem váltani az út további részében.
- Este igyátok meg a főzetet, amit Isobel készített. Nagyon nehéz titeket álmotokban szétszedni, és tekintve, hogy mennyire kimerít titeket, nem hiszem, hogy ez egy jó dolog. Sok mindent kipróbáltam, mire magatokhoz tértetek, szóval elhiheted nekem, nem volt egyszerű felkelteni titeket.
- Rendben – felelte Elena kelletlenül, majd érezte, hogy ismét gombóc nőtt a torkába, és igyekezett nem azokra az álmokra gondolni, amik miatt ekkora bajba kerültek. Nagyon remélte, hogy Isobel és Bonnie főzete hatni fog, és nem kell többet hasonlóan zavarba ejtő álmokban találnia magát.
Hamarosan megérkeztek a hotelba és miután elbúcsúzott Elijah-tól, a szobájába tért. Az üveg főzet az ágyán volt, így tudta, hogy Katherine a mai napi részét már megitta. Ő is felhajtotta a maradékot, majd átöltözött és ágyba bújt. Remélte, hogy végre kialudhatja magát és nyugodt álmot hoz neki ez az éjszaka.

4 megjegyzés:

  1. Szia Morwen! Örülök, hogy visszatértél és folytatod a történetet. Eddig nagyon tetszik, csak így tovább. Bár bevallom nekem Damon és Elijah terve nem volt teljesen érthető, nem látom benne a logikát, de a többivel az jó volt. Csak így tovább!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Köszönöm, hogy Te is visszatértél és hogy írtál. A későbbiekben még sok szó lesz a két férfi tervéről és remélem lassan megérted, hogy miért akarják ezt az utat bejárni. A lényeg, hogy tisztában vannak azzal, hogy vagy Meredith esetleges megölése után halnának meg az áldozás alatt a lányok, vagy a kötelékük kergetné őket az őrületbe és ölné meg őket hamarosan. Ezért akarja Elijah véghezvinni ezt a varázslatot, megóvva ezzel a két lány életét. Később fény derül arra, hogy milyen is ez a varázslat és akkor remélem tisztább lesz neked is a kép.:)

      Törlés
  2. Ezt a részét értettem, igazából ott volt bajom mikor Damon elmondta a tervüket Isobellnek ott nem volt egészen tiszta minden. Ott nekem érthetetlen volt. De lehet mások értették, csak nekem volt már késő mikor olvastam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, lehet, hogy korábban jobban megfogalmaztam, csak mivel itt próbáltam másképp, picit Damon "értelmezésében" elmondani, talán nem sikerült valami jól.:S

      Törlés