2013. augusztus 27., kedd

Kötelékek - Életre kelt rémálmok (tizenharmadik rész - harmadik fejezet)




- Elena – kezdte halkan Elijah, miután Damon magára hagyta őket, majd közelebb lépett az ágy felé. Elena ismét összerezzent és újra keservesen felsírt. – Elena, kérlek, tudod jól, hogy nem foglak bántani és soha nem is bántanálak. Fogalmam sem volt arról, hogy te is jelen vagy.
Elena nem felelt, csak tovább sírt és látszólag nem akart beszélni a történtekről.
- Miért jöttél? – kérdezte nagysokára Elena, mikor végre meg tudott szólalni. De a sírásától így is alig lehetett érteni, hogy mit mond.
- Csak el akartam ezt mondani neked, hogy megnyugodj – felelte halkan Elijah, és látta rajta Elena, hogy őt is nagyon zavarja az, ami történt.
- Megnyugodjak? – kérdezte hisztérikusan Elena. – Megnyugodjak? Hogy tudnék megnyugodni, amikor megint ezt történt? Amióta él ez a kapcsolat, ez rendszeressé vált! Először Damonnal játszotta el ezt Katherine, azután az álmokba újra és újra veled szeretkeztünk, most pedig a valóságban is megtörtént és… - Elena nem bírta befejezni, mert ismét eluralkodott rajta a sírás.
- Az álmaitokban? – kérdezte döbbenten Elijah, majd közelebb lépett Elena felé és végül leült elé az ágyra. – Kértem, hogy bízz bennem, és mondd el, ha bármiben tudok segíteni. Lehet, hogy ebben is tudtam volna, és találtunk volna rá megoldást – mondta Elijah kedvesen, mire Elena az égbe emelte a tekintetét, és Elijah látta, hogy a lány az őrület határán van.
- Hogy mondtam volna el neked Elijah? És hogy tudtál volna pont te segíteni nekünk, amikor a legnagyobb probléma pont te vagy! – mondta Elena könnyes szemmel és egy fokkal nyugodtabb lett a hangja.
- Nem értelek Elena – felelte értetlenül Elijah. – Mi közöm a kettőtök közti kötelékhez?
Miután Elijah feltette a kérdést, Damon is visszatért a szobába, és Elena fájdalmas tekintettel nézett a férfire és újra elárasztották a könnyei az arcát. Ismét Elijah-ra nézett, majd sírva felelt.
- Azért vagyunk haragban egy ideje Katherine-nel és azért csinálta velem az előbbit, mert belédszerettem Elijah – mondta elcsukló hangon Elena, majd a tekintetét maga elé szögezte, a térdeit ismét maga alá húzta és nem mert sem Elijah-ra és sem Damonra nézni. Damon… Biztos volt abban, hogy most törte darabokra a szívét és már várta, hogy mikor csapódik az ajtó és hagyja faképnél a férfi. Hogy is érthetné meg vele, hogy valójában őt szereti, csak most éppen nem érzi azt, hogy szereti? Képtelenség, senki sem hinne neki.
Elijah döbbenten nézett az előtte összekuporodó Elenára, majd a háta mögött álló Damonra nézett. Ezernyi fájdalmat és kínt vélt felfedezni Damon arcán, aki eközben mintha kővé vált volna.
- Elena – szólalt meg halkan Elijah, miután visszatévedt a tekintete Elenára. – Elena kérlek nézz rám – ismételte szelíden, mire Elena kelletlenül ránézett, és igyekezett Damonra egy pillantást sem vetni. Szörnyen mardosta a bűntudat és azt kívánta, bár most helyben elnyelné őt a föld, minden szégyenével együtt.
- Elena, biztos vagyok abban, hogy amit érzel, az a köteléketek miatt van, és csak pillanatnyi állapot, hogy Katherine érzéseit a magadénak érzed – felelte halkan Elijah, mire Damon és Elena is döbbenten néztek rá. Elena sejtette, hogy ezért érzi ezt, de nem értette, hogy miért nincs rá befolyása, vagy miért nem tudja eltüntetni az érzést a szívéből, ami nem is az övé. – Valamiért Katherine érzései a te szívedbe is tükröződtek és mivel ő egy kicsivel erősebb, ő kerekedett felül. Ezért nem ő szeretett bele Damonba, hanem te belém. De hidd el, nem valós amit érzel. Amint véget ér a harc a testvéreim és Meredith ellen, megtaláljuk a módját, hogy eltöröljük a kettőtök közt lévő kapcsolatot – mondta Elijah, majd hátranézett Damonra és egy sokatmondó pillantás kíséretében igyekezett tudatni a férfival, hogy a történtek ellenére állja a szavát és a lányok életétéért végigcsinálja a szertartást Isobellel. Elijah úgy gondolta, hogy a szertartás maga, vagy a lányok halála, majd feltámadása megszünteti a köteléket és minden helyrejön majd.
Elena kétségbeesetten rázta a fejét és ismét úrrá lett rajta a zokogás.
- Akkor miért van az Elijah, hogy minden porcikám téged akar és Damon-ra gondolni sem bírok? Miért? – kérdezte hisztérikusan. – Nem válhat csak úgy minden érzés köddé, amit iránta érzek! Tudom, hogy őt szeretem, de nem ezt érzem! Tudnom kellene irányítani ezt! Egy kis részem tudja, hogy igazad van, de a másiké az irányítás, aki azt súgja, hogy téged szeretlek.
- Shh, Elena nyugodj meg, minden rendben lesz – felelte csitítóan Elijah, mire Elena csak még keservesebben zokogott és lehajtotta a fejét. – Elena, nyugodj meg! – kérlelte Elijah, de Elena csak makacsul rázta a fejét és tovább sírt.
Elijah váratlanul közelebb hajolt Elenához, az álla alá nyúlt, hogy ránézzen a lány, majd óvatosan a kezei közé fogta Elena arcát. Elena rémülten szabadulni akart, de Elijah nem engedte.
- Elena, most nyugodj meg és próbálj meg pihenni és aludni – mondta Elijah megigézve Elenát. – Ne aggódj, Damon mindvégig veled lesz és nem engedi, hogy bármi baj történjen. Ha ismét kapcsolódnátok, nem hagyunk cserben, minden áron szétválasztunk titeket. Most viszont ne sírj tovább, végy egy mély levegőt és aludj – tette hozzá szelíden Elijah és elengedte Elenát.
Elena mély levegőt vett, lehunyta a szemét, majd Damonra nézett.
- Nem lesz semmi baj, aludj nyugodtan. Vigyázok rád, ígérem – felelte Damon halkan, mire Elena bólintott és hanyatt dőlt az ágyon. Elijah felkelt mellőle, majd elindult az ajtó felé. Mikor elhaladt Damon mellett, bűntudattal a tekintetében nézett a férfira és egy néma „sajnálom-ot” eltátogott. Damon válaszul egy néma „tudom-ot” felelt, majd megbocsátásképpen Elijah vállára tette a kezét. Mindketten bólintottak, majd végül Elijah elhagyta a szobát.
*
Damonnak fogalma sem volt, hogy meddig nézte szótlanul az ágyban előtte lassan elalvó Elenát, aki úgy tűnt, végre megnyugodott. Egymást kergették a fejében a gondolatok és az elmúlt pár óra keserves történéseit nem tudta elfelejteni. Elena szavai visszhangzottak a fejében és némán folytak a könnyei, ahogy az alvó lányt nézte. Nem mutatta ki, de tőrt döftek a szívébe Elena szavai, amiben azt állította, hogy beleszeretett Elijah-ba, és ő pedig már semmit sem jelent neki. A szíve kegyetlenül hasogatott, nem is hitte, hogy vámpírként ez ennyire fájhat. Nem haragudott Elenára és már Elijah-ra sem. Tudta, hogy egyikük se akarta ezt és mindketten Katherine játékának az áldozatai. Csak őt gyűlölte, Katherine-t. De tudta, hogy nem árthat neki, mert azzal Elenát is bántaná, vagyis megölné őt is. Mégis, ezt akarta, megölni Katherine-t és a kezében tartani az élettelen szívét. Gyűlölte, hogy ismét ezt tette velük. De most Elena Elijah karjaiban találta magát, és nem az övében... El se tudta képzelni, mit élhetett át a szerelme, miközben esélye se volt tiltakozni, vagy hangosan sikítani, amiért ez történik vele.
Könnyes arccal az ágyhoz sétált, majd óvatosan leült az ágyra és tovább nézte Elenát. Fogalma sem volt mihez kezdene a lány nélkül, akit annyira szeret. Igen, képes lenne meghalni érte és meg is fog. Garancia nincs arra, hogy a szertartás után a kapcsolat megszűnik a lányok közt, ahogy arra sem volt garancia, hogy bármelyikük is túléli. Nem érdekelte a kockázat. Szerette Elenát, és ha talán végleg el is veszíti a szívét, akkor is megtenné érte ezt. Ki másért, ha nem érte? Tudta jól, hogy számára Elena minden kockázatot megér.
Óvatosan lefeküdt Elena mellé az ágyba és végigsimított a haján.
- Szeretlek – suttogta a lány fülébe könnyes szemekkel, bár tudta, hogy Elena alszik és nem hallja őt. – Akárhogy is érzel most… - tette hozzá halkan, majd letörölte a könnyeit és finoman átölelte Elenát, hogy ha ő is elaludna, akkor is minden rezdülését érezze a lánynak és segíteni tudjon neki, ha kell.
*
Reggel Elena rémülten tért magához, és amikor megérezte az őt ölelő erős férfikarokat, teljesen megfagyott benne a vér. Egy pillanatig azt hitte, hogy csak álmodta a történteket. Nem mintha az álom, bármivel is jobb lenne az ő helyzetükben, mégis keserű volt ráébrednie, hogy az előző éjszakát a valóságban is Elijah-val töltötte. Miután rájött, hogy ő még mindig meztelen a takaró alatt, elkezdtek hullani a könnyei.
- Elena? – szólalt meg halkan mögötte Damon. - Felébredtél?
Elena nem szólt, csak némán bólintott és tovább folytak a könnyei. Damon érezte, hogy a karjaiban rázkódik Elena a sírástól, ezért gyengéden végigsimította a haját, majd ismét megszólalt.
- Fordulj felém kérlek – mondta lágyan, mire Elena hevesen megrázta a fejét és tovább sírt. – Kérlek – ismételte Damon kérlelően, mire Elena végül megadta magát és felé fordult.
Damon óvatosan végigsimított az arcán és letörölte Elena könnyeit.
- Nem lesz semmi baj, megígérem – mondta halkan, mire Elenából ismét kitört a sírás.
- Hogy lenne már rendben Damon? – kérdezte kétségbeesve Elena. – Nem érzek irántad semmit. Nem érzem, hogy szeretnélek – tette hozzá hisztérikusan Elena, mire Damon lágyan az ajkaira tette a kezét és ismét végigsimított Elena haján. Nagyon nehezére esett nyugodtnak maradni, mert miközben Elenát ilyen állapotban látta, úgy érezte, hogy a szívét folyamatosan facsarja a fájdalom és majd megszakad. Legszívesebben ő is üvöltött volna kínjában, de tudta, hogy azzal csak Elenát tenné tönkre. Finoman simogatta Elena arcát, aki erre jólesően behunyta a szemét és igyekezett megnyugodni.
- Nézz rám kérlek – szólalt meg halkan, mire Elena kinyitotta a szemeit és Damon esküdni mert volna, hogy ezernyi kínt lát tükröződni a lány szemeiben is. Bármit megtett volna azért, hogy újra boldognak lássa a nőt, akit annyira szeret. Fogalma sem volt, hogy visszakapja-e még valaha Elena szívét, vagy lesz-e egyáltalán ideje rá, de most ez nem is érdekelte. Csak azt akarta, hogy Elena megnyugodjon és ismét talpra álljon.
Óvatosan simította ki Elena haját az arcából, majd elmosolyodott és mélyen Elena szemébe nézett. Igyekezett minden érzést ebbe a pillantásba sűríteni, hogy a tudtára adja azt, mennyit jelent neki Elena, és hogy nem adná fel, soha.
- Mit látsz? – kérdezte halkan, mire Elena szemébe könnyek gyűltek.
- Azt, hogy szeretsz – felelte elcsukló hangon Elena. – De… - Damon nem hagyta, hogy végigmondja a mondatot Elena, a kezét az ajkára tette, hogy ne folytassa.
- Pontosan – felelte kedvesen, majd ismét elmosolyodott. – Más nem számít. Rosszabb dolgokat is átvészeltünk már, és ezt is át fogjuk.
- De mégis hogyan… - kezdte volna Elena, de Damon ismét félbeszakította.
- Megoldjuk – felelte Damon, majd elmosolyodott. – Ha kell, ismét elcsavarom a fejed – tette hozzá egy csibészes mosollyal az ajkán, mire Elena elnevette magát, de a könnyei még mindig a szemében ültek. – Látod, haladunk – tette hozzá Damon, majd mire Elena szólhatott volna, óvatosan magához ölelte a lányt és úgy folytatta. – Minden rendben lesz.
Elena szorosan hozzábújt Damonhoz és próbálta élvezni a férfi biztonságot nyújtó, óvó ölelését. Mély levegőt vett és igyekezett magába szippantani Damon illatát, amiről tudta, hogy mindig is nagyon szerette és mindig elbódította őt. Mikor egy hatalmasat dobbant a szíve elmosolyodott, és még szorosabban Damon karjaiba vackolta magát. Úgy érezte, hogy talán tényleg van remény és még minden helyrejöhet. Hamar eltűnt a mosoly az arcáról, amikor rájött, hogy talán nem lesz már idejük arra, hogy minden rendben legyen. Katherine és ő egy alkut kötöttek Alec-kel, amit teljesíteni fognak, amint eljött az ideje. Gyűlölte Katherine-t azért, amit az éjjel vele tett, de képtelen lett volna hagyni, hogy ő áldozza fel magát az átok megtöréséért. Olyan volt számára Katherine, mint egy rossz ikertestvér, akit legszívesebben megölne, de amikor baj van, tűzbe menne érte. Tekintve, hogy az életük egymástól függött, ezt nem találta Elena olyan jó dolognak.
Mély levegőt vett és úgy döntött megpróbálja élete ki tudja hány utolsó napját boldogan leélni, és ha képes rá, kiűzi magából az Elijah iránti szerelmét, amiről ma már biztosan tudta, hogy Katherine érzései. Valami oknál fogva viszont benne tükröződtek le Katherine érzései, így ő az Elijah-val való kapcsolatuk áldozatává vált. Talán most, hogy Katherine színt vallott Elijah előtt, végre megszabadul ezektől az érzésektől és visszatalálhat az ő szíve is oda, ahová való: Damonhoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése