2011. november 18., péntek

Kötelékek - Mártírharc ( tizedik rész - negyedik fejezet)


- Ugye jól sejtem, hogy a szertartás során nekünk is meg kell halnunk? - kérdezte Damon halkan, amikor a villa irányába sétáltak vissza Elijah-val.
- Látom figyeltél - mondta mosolyogva Elijah. - Ezért nem sikerült még senkinek ez a varázslat. A boszorkányok mindig elszúrták, természetesen sok esetben direkt.
- Várj, kitalálom. Nekünk nagy szerencsénk van Isobellel.
- Rátapintottál a lényegre. Most jön a következő kemény feladat. Be kell őt avatnunk úgy, hogy Katherine-ék ne jöjjenek rá. És közben persze fel kell kutatnunk a testvéreimet. Katherine-nek és Elenának velem kell jönnie, mert én meg tudom védeni őket. Félő, hogy a Mer-rel való hasonlósága miatt bármelyik testvérem azonnal megölné őket. Az, hogy egyszerre kettő van belőlük már előny, hogy ne tekerjék ki azonnal a nyakukat. Két csoportra oszlunk. Én Alec-et és Maryann-t kutatom fel, te Bonnie-val, Pearl-lel és Isobellel Európába mész Elisabeth-hez. Legutolsó információim szerint Franciaországban van. Ha ott nem találjátok meg, a boszorkánya elárulja nektek, hogy hová ment. Adok neked majd egy családi ereklyét, amit ha megmutatsz Elisabeth-nek vagy a boszorkánynak, tudni fogja, hogy én küldtelek. Az út során alkalmad lesz beavatni Isobelt. Átadom majd neked azokat a könyveket, amik részletesen leírják a szertartás menetét, abból Isobel mindent megtud majd. Vigyázz, más ne tudjon a tervről, mert ha Katherine-ék fülébe jut, akkor elvesztünk. Isobel Elena anyja, ezért bízhatunk benne.
- Rendben. És mi lesz Stefannal és Caroline-nal?
- Ha Bonnie visszatér meglátjuk, hogy mit ért el Caroline-nál. Stefan túl dühös még, csak hátráltatna minket. A legjobb az lesz, ha a cellában marad.
- Ebben egyetértünk - mondta Damon miközben visszaértek a villába. - Felvilágosítom Pearl-t és Isobelt. Ha Bonnie visszatért Caroline-nal, majd őt is beavatom.
- Én pedig beszélek a lányokkal. Minél előbb indulnunk kell - felelte Elijah. - Elena, Katherine, gyertek a könyvtárba. - kiáltotta el magát Elijah, majd elindult a könyvtár felé.
*
- Jaj Bonnie, ez olyan unalmas - mondta Caroline unottan. - Az erdő egész vadállományával tisztában vagyok, azt is hallom már, hogy innen 2 kilométerre egy nyuszi épp egy bokorba bújik el.
- Tudom Caroline, én is hallom őt. De most koncentrálj! Mit hallasz még?
Caroline nagyot sóhajtott, majd kelletlenül lehunyta a szemét és fülelt. Pár kilométerre tőlük két turista sétált egy ösvényen és hangosan nevettek.
- Vér - suttogta elködösült arccal Caroline. Bonnie ijedten nézte, hogy átváltozik az arca és a következő pillanatban már köddé vált előtte.
- A francba! - ordította Bonnie, majd Caroline után vetette magát.
Tökéletesen látta maga előtt Caroline-t, de éppen annyi előnye volt, hogy nem tudta utolérni őt.
- Caroline, állj meg! Uralkodj magadon! Meg fogod bánni! - kiabálta utána Bonnie, de úgy tűnt, hogy a szavai siket fülekre találtak.
Nem volt ideje több próbálkozásra, tudta, hogy pár másodperc és elérik a turistákat. Gyorsan előkapta a zsebéből a vasfüves fecskendőt és egy pontos dobással Caroline hátába hajította. Caroline azonnal összeesett előtte és erőtlenül a földre rogyott. Bonnie is lefékezett, majd a másik vasfüves fecskendőt is Caroline-ba döfte, aki ennek hatására elájult.
- Sajnálom Caroline - mondta fejcsóválva Bonnie. - Neked még idő kell.
Hirtelen Bonnie is összerezzent, mert megérezte a turisták illatát. Egy pillanatra lehunyta a szemét és mély levegőt vett. Érezte, hogy átváltozik az arca, de még kontrollálta magát.
- Ez az Bonnie, menni fog - mondta magának nagyokat sóhajtva. Szép lassan visszaváltozott az arca, mire végre kinyitotta a szemét. Lehajolt Caroline-ért, felkapta őt és visszarohant vele a villába. Egyenesen a pincébe vitte őt és szó nélkül bezárta Stefan mellé.
- Nem jött össze? - kérdezte unottan Stefan, miközben az ágyon feküdt és a plafont bámulta.
Bonnie nem felelte semmit, csak mérgesen bevágta maga mögött az ajtót és magára hagyta Stefan-t.
*
- Miről maradtam le? - kérdezte Bonnie, amikor belépett a könyvtárba. - A bejárat és a lépcsősor egy romhalmaz.
- Mi voltunk - mondta Elena, majd felállt a kanapéról Katherine mellől. Elijah velük szemben ült, és épp az utazásukat tervezték, amikor Bonnie megjött. Elena odalépett Bonnie elé és megölelte őt. - Hogy sikerült?
- Még idő kell neki, szóval felesleges a közeljövőben próbálkozni vele - mondta nagyot sóhajtva Bonnie, majd leült ő is egy fotelba.
- Rendben, akkor Caroline is itt marad. Te Bonnie Damonékhoz fogsz csatlakozni és Franciaországba repültök holnap - mondta Elijah határozottan.
- Franciaország? - kérdezte döbbenten Bonnie.
- Hosszú lesz az út, Damon majd elmondja a részleteket - felelte Elijah. - A lényeg az, hogy két csapatra oszlunk. Elena és Katherine velem jönnek, te pedig Damonékkal tartasz. Caroline és Stefan nem használhatóak, így ők itt maradnak bezárva.
- De nem tudni, hogy mikor térünk vissza. Valakinek szemmel kell tartania őket - mondta Katherine.
- Erre van is egy megfelelő ember - mondta elmosolyodva Elena. - Beszélek Alaric-kal és felvilágosítom őt a helyzetről.
- A vámpírvadász Alaric? - kérdezte kíváncsian Elijah.
- Van olyan dolog amiről te nem tudsz? - kérdezte döbbenten Elena.
- Nem hinném - mondta elmosolyodva Elijah. - Régóta járok már a világban és nem teszem be úgy a lábam sehova, hogy előtte ne térképezném fel a helyet. Én nem Klaus vagyok.
- Szerencsére - tette hozzá halkan Katherine.
- Rendben, akkor én most elmegyek és beszélek Alaric-kal - mondta Elena, majd egy pillanat alatt el is tűnt.
*
- Alaric, merre vagy? - kiáltotta el magát Elena, amint belépett a Gilbert házba.
- A konyhában - felelte Alaric.
Elena azonnal a konyhába ment, ahol Ric épp vacsorát készített.
- Minden rendben van? Igazán jelentkezhettél volna előbb is. Az a rövid kis SMS-ed, amiben azt írtad, hogy épségben megúsztátok azt az estét, amikor Katherine után mentetek, igen kurta volt.
- Igen tudom, és ne haragudj. Azonnal elmesélek mindent. Jenna?
- Fent van a szobájában és alszik.
- Ilyen korán? - kérdezte döbbenten Elena.
- Sokat alszik azóta, hogy megigézted. De látszólag jobban van, szóval hálával tartozom neked ezért.
- Nem kell Ric, Jenna nekem is fontos. De most azért jöttem, hogy a segítséged kérjem. A többiekkel el kell utaznunk egy időre, de Stefant és Caroline-t itt kell hagynunk bezárva. És itt jössz te a képbe. Szeretném, ha néha rájuk néznél a villában és nem ártana néha megetetni őket.
- Tessék? Caroline? Stefan? Mi ez az egész? - kérdezte döbbenten Ric.
- Várj, üljünk le és elmondok mindent, ami azóta az este óta történt - mondta Elena nagyot sóhajtva, majd leült az asztalhoz és intett Ricnek is, hogy tegyen így.
- Hát Elena… Alig pár nap alatt, ez nem kevés dolog. És Caroline hogy viseli ezt az egészet? - kérdezte Ric, miután Elena mindent elmesélt neki, ami azóta történt, hogy legutóbb beszéltek. Furcsa volt neki, hogy hirtelen ilyen közel került Ric-hez, de ugyanakkor jól is esett neki a férfi törődése. Ric egy kicsit olyan volt, mintha az apja lenne.
- Szerinted? Marja a bűntudat, amiért az anyját meg kellett ölnie - felelte Elena. - Nehezen kezeli ezt, míg Bonnie-nak könnyen megy. De Caroline-t ne várd vissza egyhamar az iskolába.
- És a város vezetése tudja már, hogy Liz…
- Nem. Ők úgy tudják, hogy fontos ügyben elutazott. Nem régóta ment el, így nem tűnt fel nekik, hogy baj lehet. De nem tudom, hogy mennyi ideig maradhat titokban a halála.
- Elég veszélyes dologban vágtatok bele… Ha jól sejtem ez az egyetlen lehetőségetek Meredith megállítására. Elena ez… Ez túl veszélyes.
- Nézd Ric, nincs már választásunk. Muszáj lépnünk, mert biztosak vagyunk abban, hogy ő sem lesz tétlen. Elijah-val nagy előnyre tettünk szert, de ez még kevés. Ez nem csak a mi érdekünk, de a tiétek is. Miattatok is teszem.
- Tudom. De kérlek, ne légy felelőtlen. Jennának szüksége van rád. Nem sok maradt a családunkból, de ezt a keveset tartsuk egyben - mondta Ric és közben bíztatóan Elena kezére tette az övét.
Elena egy pillanatra összerezzent, majd hálásan nézett Ric szemébe. Teljesen elbizonytalanodott, mert úgy érezte, hogy így képtelen lesz megtenni azt, amire Katherine-nel készülnek. De muszáj lesz… Úgy érezte, hogy ezt értük is teszi. Ha nem állítják meg Meredith-et akkor ki tudja mennyit fog még pusztítani a városban.
- Köszönöm Ric - mondta hirtelen Elena majd felpattant a székről. - Most mennem kell. Vigyázz Jennára és ha bármi baj van, hívj fel.
- Rendben Elena - felelte Ric, mire is Elena bólintott, majd kiviharzott a házból. Áldotta az eget, hogy gyalog jött a Gilbert házba, mert futás közben leszárította a szél a könnyeket az arcáról.
*
- Amíg te Washingtonba mész James-hez én megkeresem Isabellát. Ha jól tudom Tennessee a kedvenc helye - mondta Meredith, miközben felöltözött.
- Nem, most Altantában van. Isabella gyűlöl téged, szóval azt ajánlom, hogy felejtsd őt el - mondta Victor és közben ő is magára kapta a ruháit.
- Nem képzeled, hogy én tétlenül várni fogok itt, amíg te szervezkedsz.
- Persze, hogy nem. Tudom is, hogy mit fogsz csinálni, míg én felkeresem James-t és Isabellát.
- Nem vagyok a szolgád, nem fogsz nekem parancsolgatni! - sziszegte mérgesen Meredith.
Victor azonnal dühbe gurult, elkapta Meredith nyakát és a falhoz szorította.
- Ha bosszút akarsz állni, akkor az én szabályaim szerint játszunk, megértetted? Eddig mindig elbuktál, ideje, hogy észhez térj és tedd azt, amit én mondok! Ha a segítségem akarod, akkor úgy csinálunk mindent, ahogy én mondom. Megértetted?
Meredith szikrázó szemekkel nézett Victor-ra, majd végül bólintott, mire Victor elengedte őt.
- Azt mondtad, hogy a seriffet a saját lányával öletted meg. Biztos vagy abban, hogy Katerina vagy a lány nem tudják, hogy átváltoztattad? - kérdezte Victor.
- Igen, senki sem tudja, hogy a seriff végül nem halt még. Mielőtt megölte volna Caroline, adtam neki a véremből.
- Remek. Ő maga tehát nem mehet vissza Mystic Falls-ba, de mégis a hasznunkra lehet. Beszélgess el vele, és derítsd ki, hogy általa kivel vehetnéd fel a kapcsolatot, aki jelenti nekünk, hogy mire készülnek Kateriná-ék.
- Ez időpazarlás - mondta unottan Meredith.
- Valóban? - fordult felé kíváncsian Victor. Egy pillanat alatt elködösült a tekintete és közelebb lépett Meredith-hez. - Szóval még most sem tanultál a hibáidból. Szerinted Katerina meg fog állni? Azért tartasz most itt, mert nem hitted, hogy 500 évig azon fog mesterkedni, hogy téged és Klaust megállítson. Két Elsőt sikeresen megölt! Felfogtad ennek a jelentőségét Meredith drágám?! - kiabálta Victor Meredith arcába. - Ők sokkal erősebbek voltak, mint te, mégis elbuktak. Biztos vagyok abban, hogy téged sem fognak kímélni. Jobb, ha tudjuk mire készülnek, mint ha váratlanul rajtunk ütnek. Nem kis hatalom van a kezükben. Ez már nem csak a bosszúról szól Meredith. Veszélyesek minden Elsőre, ezért meg kell állítani őket!
- Felfogtam - sziszegte dühösen Meredith Victornak. Alig pár centiméter volt az arcuk között, és mindketten izzottak a dühtől.
- Helyes. Akkor most szépen kapd össze magad és intézkedj! - üvöltötte Victor. - Én nem Klaus vagyok, aki eltűri a hisztidet!
Meredith mérgesen kiviharzott a hotelszobából és átment a szomszéd szobába. A szoba közepén egy székhez kikötözve ájultan ült Liz. Látszólag a vasfű teljesen legyengítette. Ahogy Meredith végignézett rajta, elmosolyodott.
- Még jó, hogy átváltoztattalak. Végre a hasznodat veszem - sziszegte maga elé, majd átment a konyhába és a hűtőből kivett egy tasak vért. Odavitte Liz elé és lassan megitatta vele. - Gyerünk Csipkerózsika, ébresztő van!
Liz lassan magához tért és fájdalmasan felnyögött.
- Hol vagyok? - kérdezte erőtlenül.
- Az nem fontos Liz. Most szedd össze magad és mesélj nekem. Ki a legfőbb bizalmasod Mystic Fallsban?
 - Elena? Mit akarsz te tőlem? És mit történt velem? - kérdezte ijedten Liz.
- Ne Lizike, ne. Hagyjuk ezeket az unalmas kérdéseket - mondta szem forgatva Meredith. - Nem Elena vagyok és te pedig vámpír lettél. De erre nincs időnk.
Meredith a következő pillanatban megharapta a csuklóját és megitatta Lizt a vérével.
- Remek, most már beszélgethetünk - mondta mosolyogva Meredith. - Utálom ezt, de nekem nem megy úgy, mint az Elsőknek. De a hatás ugyanaz. Szóval Liz, megkérdezem újra. Kiben bízol a legjobban Mystic Fallsban?
- Carolban - felelte elködösült arccal Liz.
- A polgármesterasszony? - kérdezte döbbenten Meredith. - Hm, nem is rossz. De ő túl magasan van. Kisebb rangú bizalmasaid vannak? Kivel vagy jó kapcsolatban Mystic Fallsban?
- Stefan Salvatore jó barátom - felelte Liz gépiesen.
- Salvatore… Már megint… Úgy látom te nem tudsz róluk semmit. És a tekinteted azt súgja, párszor megigézett téged. Sebaj. Más valaki?
- Jenna Sommers.
- Jenna Sommers - ismételte Liz után Meredith a nevet. - A Gilbert gyám. Tökéletes lesz - mondta maga elé mosolyogva Meredith.

***********************************
A jövő heti rész még nem készült el, és tekintve a rengeteg egyetemi elfoglaltságomat, egyelőre nem tudom biztosra ígérni, hogy jövőhét péntekre elkészül a rész. Igyekezni fogok és minden tőlem telhetőt megteszek majd, eddig sose késtem és remélem, hogy most sem fogok. Maradjunk annyiban, hogy jön majd pénteken a rész.:) Egy kis kommenteléssel adhatnátok pár ötletet, ihletforrást a folytatással kapcsolatban:) Kíváncsi vagyok, hogy ti ezek után mire számítotok.:)

2 megjegyzés:

  1. Szia!!! Jaj ez a rész .... olyaaaan jóóóó!!!!!! Remélem lesz Pénteken rész!!! :D Most kavarognak a fejemben dolgok pl. Stefan és Caroline valahogyan kiszabadul..... :D jaj !!!!!!! :D Ha Pénteken nem lesz rész én belehalok........ így is Január 5-ig kell várni TVD i.. TSC-t és ha ez most nem lenne............ :D Ügyi vagy és köszönöm h írsz !!! <3 MFD <3 Demi

    VálaszTörlés
  2. Hát... tetszett ez a rész. De mikor lesz ennek vagy bárminek a fojtatása? :(

    VálaszTörlés